Türkiye’de muhalefetin zaferi ile sonuçlanan yerel seçimden sonraki 1 haftada…
Yargının tuhaf ihmali ve ayrılıkçı partinin kışkırtmasıyla terör örgütü sempatizanları birçok ilde sokağa indi.
Sözde Gazze hassasiyeti ile marjinal sağ, marjinal sol ve bazı İslamcı gruplar bir araya getirildi. Hükümete yönelik “İsrail ile ticaret” yalanı üzerinden sosyal medya destekli bir provokasyon tezgahlandı.
FETÖ’nün firari kalemşörleri deprem bölgesindeki çalışmaları koordine eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere birçok tanınmış AK Partili isme sahte belgelerle itibar suikastı girişiminde bulundu.
Belediyenin el değiştirdiği Sancaktepe’de eski başkan Şeyma Döğücü’nün makam odasında jakuzi olduğu yalanı 2 saat içinde çürütüldüğü halde ülke gündeminin en çok konuşulan konusu haline getirildi. (Yolsuzluk ve savurganlık algısı oluşturma çabası)
Gençler ve taraftar grupları bir kez daha futbol üzerinden “Ülkede adalet yok” algısını güçlendirecek şekilde ayrıştırıldı, manipüle edildi.
Lafı fazla uzatmaya gerek yok… Türkiye seçimden hemen sonra hazırlıkları önceden tamamlanmış kusursuz bir “Beşinci Kol” faaliyetinin etkisi altına girdi. Toplumu sosyal medya yalanları ve sahte gündemlerle birbirine düşürmek için her gün yeni bir algı ve yalanı dolaşıma sokuyorlar.
Fiili müdahaleyle ele geçirilemeyen (15 Temmuz 2016 ihaneti) devleti propaganda, casusluk, sabotaj, terör ve manipülasyonlarla müdahaleye uygun hale getirmek istiyorlar. En önemli amaçlarından biri de TSK’nın Kuzey Irak’a gerçekleştireceği operasyonu engellemek.
Birbirine hiç benzemeyen, bir araya gelmeleri hayatın ve siyasetin olağan akışına ters siyasi akımların, grupların seçimden hemen sonra tam bir ittifakla hükümete yüklenmelerinin başka bir izahı olamaz…
Birileri bütün düğmelere aynı anda basıyor.
Diren Türkiye..
İYİ Parti nereye?
Altılı masanın iki baş aktörü Kılıçdaroğlu ve Akşener…
İkisi de kaybettikleri seçimin ardından inatla oturmaya devam ettikleri koltuklarını koruyamadı. Kılıçdaroğlu’ndan sonra Akşener’in de bileti kesilmiş gibi görünüyor.
CHP’ye lider değişimi yaradı. Ama artık kaçınılmaz hale gelen İyi Parti’deki değişim için benzer bir yorum yapmak zor.
İyi Parti’nin 38 milletvekili var. Bunların içinden AK Parti’ye, MHP’ye, Zafer Partisine ve CHP’ye geçenler olabilir. Hatta yeni kurulacak merkez partilerinin gözü de İyi Parti’nin vekil grubunda. İmamoğlu faktörünü de unutmamak lazım.
Yani İyi Parti’nin başına geçecek ismin önceliği partiyi bir arada tutmak olacak. Bunu başarabilirse partinin siyasi varlığı devam eder.
Parçalanırlarsa 2028’de tabela partisi haline gelirler.
Bir yanıt bırakın