Son dakika… Diyarbakır’dan acı haber! Narin’in cansız bedeni bulundu


Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulundu.

BAKAN YERLİKAYA ACI HABERİ DUYURDU

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.” dedi.

KÖYE YAKLAŞIK 1 KM METRE MESAFEDE BULUNDU

DHA muhabiri Emrah Kızıl, “Köye yaklaşık 1 km metre mesafede olay yerindeyiz. 19 gündür bölgedeyiz. Diyecek söz bulamıyoruz.” dedi.

Köye giriş-çıkışların kapatıldığını söyleyen Kızıl, ekiplerin bölgede çok sayıda çalışma sürdürdüğünü ifade etti.

NE OLMUŞTU?

SON GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Ayrıca Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos’ta saat 15.15’teki güvenlik kamerası görüntülerinde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılıp, tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği anlar yer aldı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos’ta Güran ailesinin evine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos’ta ise 2 kilometre mesafede 2 farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de ailesinin beyanıyla Narin Güran’a ait olmadığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında Narin Güran’ın ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı.

‘AİLE AMCADAN ŞÜPHELENMİYOR’

Narin’in DNA örneklerine rastlanan tutuklu amca Salim Güran’a ait o araç, ilk kez görüntülenirken, amca Güran’ın avukatı Seda Toğrul Milliyet’e konuştu.

Akaryakıt istasyonu çalışanın verdiği öne sürülen ifade ile anne ve amca arasında ilişki iddialarını yalanlayan Toğrul “Salim Bey’i cezaevinde ziyaret ettim kendisi; ‘Avukat hanım ben talep ediyorum DNA’yı. Ayıp değil mi 30 yıllık yengemiz. Böyle şeyler bize yakışır mı. Bize namus üzerinden komplo kuruyorlar’ şeklinde konuştu. Tutukluluğa henüz itiraz etmediğini anlatan Toğrul şunları söyledi: “Aile amcadan şüphelenmiyor. Ailenin mal varlığı durumu iyi, varlıklı bir aile. Aile iyimser tablo olarak ‘Acaba fidye için mi kaçırdılar’ diye düşünüyor. Dosyada Salim beyi suçlayan bir ifade yok. Ama dosyada gizlilik kararı var benim görmediğim ifade olur o zaman iş değişir tabi.” (EREN KOCA – HABER MERKEZİ

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*