Yumurta yağından gelen güzellik! Para dökmeye gerek yok, 3-4 saatte içe işliyor

Kuru ve hasar gören ciltler için çok faydalı olduğu belirtilen yumurta yağı, tavuk yumurtasının sarısından elde edilebiliyor. Hücrelerin normal bir şekilde büyümesini ve korunmasını sağlayan yağ, omega-3 ve omega-6 gibi yağ asitleri içeriyor. Bakın vücuda etkileri neler.

Faydalı bir vitamin kaynağı olan yumurta günlük A vitamini ihtiyacının %19’unu, D vitamininin %15’ini, E vitamininin %7’sini ve Kolinin %60’ını sağlar. Son yıllarda önemli bir temel besin maddesi olarak bilinir. Yüksek kaliteli proteinin en faydalı kaynaklarından biridir. Yumurtalar vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm amino asitleri içerir.

Güneş ışığına maruz kalmanın cilt üzerindeki etkileri tartışılmaz derecede çok kötüdür. Zararlı etkileri ise güneş kremleri kullanarak önlemeye çalışırız. Ancak saç derimiz ve saçlarımız bu koruyucu etkinin dışında kalır. Oldukça hassas yapıda olan saç derisi yumurta yağı ile korunabilir.

Güneş ışığının zararlı ışınları saçların incelmesine ve dökülmesine yol açabilir. Beslenme eksiklikleri düşünüldüğünde ise birçok sorun beraberinde gelebilir. Yeterli besin eksikliğinden kaçınmak için yumurta yağı edinebilirsiniz.

Saç dökülmesi problemi için çok etkili olan yumurta yağı, mineraller ve vitaminler açısından zengin bir kaynaktır. Bilimsel testlere göre soğan suyunun saç dökülmesi üzerinde faydalı etkileri bulunur. Bu durumda soğan suyu, yumurta yağı, zeytinyağını karıştırarak harika bir saç toniği elde edebilirsiniz.

Saçları besleyen yumurta yağını en az 3-4 saat bu şekilde bekletip durulayın. Basit, ancak kimsenin bilmediği bu yöntemi faydalı sonuçlar alabilmek için düzenli kullanın. Yumurta yağını cildiniz için farklı bir karışımla da kullanabilirsiniz.

Kuru ve hasarlı ciltlerin iyileşmesini sağlayan yumurta yağı yüksek kaliteli kolesterol kaynağıdır. Vücudun ihtiyacı olan bu yapı mükemmel bir yumuşatıcıya dönüşür. Cildin nemlenmesini sağlayan doğal yağ, yara izlerini önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

Yumurta yağını kullanarak kendi toniğinizi yapmak isterseniz gül suyu, limon suyu ve yumurta yağını karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı bir şişenin içine alarak çalkalayın. Yüzünüze masaj yaparak sürebilirsiniz. Zamanla cildin pürüzsüz ve yumuşak olduğunu fark edeceksiniz.

Özellikle kepek, egzama ve dermatit gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılabilir. Bu sorunları önleyecek bir bakım losyonu hazırlamak için ihtiyacınız olan tek şey 3 damla çay ağacı yağı ve 3 damla yumurta yağı. Duştan hemen sonra kullanın.

Pek çok vitamin barındıran bu yağ bakım rutininde kullanılabilir. Ayrıca saç derisine masaj yaparak uygulanabilen yumurta yağı kan dolaşımını artırarak saç köklerinizin bol miktarda oksijen almasını sağlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*