İsveç hükümeti: Terör örgütüne katılım suç sayılsın

Terörle mücadeleye ilişkin anayasa değişikliğinin yürürlüğe girdiği İsveç’te yeni bir adım daha atılıyor.

Daha önce, İsveç topraklarında terör propagandası ve örgüt paçavralarını sallamanın suç kabul edileceği, yasanın 1 Haziran 2023’te uygulanacağı belirtilmişti.

Örgüte katılıma karşı adım

Stockholm yönetimi, terörle mücadelede yeni bir öneri sunduğunu duyurdu. Hükümet, örgüte katılımı suç saymayı teklif ediyor.

İsveç devlet televizyonu SVT’nin haberine göre, Psikolojik Savunma Ajansı, ülkeye yönelik üslubun daha agresif hale geldiğini belirtti.

İsveç’in savunması: Yabancı aktörler devrede

Ajans Başkanı Mikael Tofvesson, düzenlediği basın toplantısında, “yabancı aktörlerin” İsveç’in terörizm için meşru bir hedef olduğu fikrini yaymaya çalıştığını iddia etti.

Ülkedeki istihbarat kurumuna göre, İsveç’e yönelik terör tehdidi seviyesi yükseltilmedi, ancak Türk Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına yönelik son tepkilerin “kendi içinde tehdit edici” olabileceği kaydedildi.

Gözden Kaçmasın İsveç, Türkiye ve İslam karşıtı provokasyonları güvenlikleri için riskli buldu Haberin Detayları

“Terör yasası yetersiz”

İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, konuya ilişkin açıklamada bulundu:

Terör yasasının yetersiz olduğu aşikar. Artık terör örgütünün faaliyetlerini sürdürmek veya güçlendirmek gibi terörle bağlantılı bir dizi farklı faaliyeti suç saymak istiyoruz.

Katılım girişimi ve finansmanı suç sayılacak

Hükümet, örgüte katılım girişimlerini ve bir başkasının katılımının finansmanını suç olarak kabul edilmesini istiyor. Strömmer, bununla ilgili örnek verdi:

Bir terör örgütünün faaliyetlerine katılmak üzere seyahate çıkacak olan bir başkasına uçak bileti alınması söz konusu olabilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*