‘Bu kurumlar arası bir anlaşmadır’

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Kılıçdaroğlu, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, protokol tartışmasına ilişkin soruya, “Bu konuda sadece daha önce de dediğim şeyi söyleyeceğim; iki kişi arasında imzalanan metin o iki kişinin namusuna teslim edilmiştir. Benim bu konuda açıklama yapmam doğru olmaz. Ancak şunu söyleyebilirim herhangi bir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığıdır” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine ilişkin Özdağ, Milliyet’e şu değerlendirmeyi yaptı:

KURUMLAR ARASI ANLAŞMA: Sayın Kılıçdaroğlu çok haklı. İki kişi arasında konuşulan konu ya da imzalanan metin o iki kişinin namusuna emanettir. Ancak biz Kemal ile Ümit olarak bir konuda anlaşmadık ya da bir metin imzalamadık. Zafer Partisi ve CHP Genel Başkanları olarak seçim işbirliği konusunda bir anlaşma yaptık ve bir metin haline getirip imzaladık. Bu kurumlar arası bir anlaşamadır. 28 Mayıs’a kadar gizli kalmasını Kemal Bey istedi. Ben bunun yanlış olduğunu ifade ettim ancak ‘madem öyle istiyorsunuz kabul ediyorum’ dedim.

HANGİ GİZLİLİKTEN BAHSEDİYOR: Kurumlar arasında yapılan bir anlaşmanın sır olarak kalması doğru mudur, ahlaki midir? Gayri meşru bir iş mi yaptık ki sonsuza değin gizleyeceğiz? Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilseydi anlaşma gizli mi kalacaktı? Tabii ki hayır. Kemal Bey hangi gizlilikten bahsediyor. Ben 28 Mayıs’a kadar açıklamadım. MİT Müsteşarlığı konusunda da zaten ben yazılı bir metin üzerinde anlaşmadığımızı şifaen konuştuğumuzu açıklamıştım.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*