Ev içerisinde çamaşırları 30 dakikada kurutan taktik! Bir tanesi bile nemli kalmıyor

Havalar soğumaya başladığında çamaşır kurutma işlemi zahmetli olmaya başlar. Ev içerisinde kurutsanız da güneşli havanın vermiş olduğu etkiyi sağlamayacaktır. Peki, kış aylarında da çamaşırları kısa sürede kurutmak için ne yapılmalı? İşte cevabı.

Özellikle havanın kötü olduğu zamanlarda çamaşırları ev içerisinde kuruturuz. Kurutma makinesi bulunmayan evlerde genellikle bir oda içerisine koyulan çamaşırların kuruması bir hayli zaman alır. Ancak işlemi daha pratik hale getirmek mümkün.

Islak çamaşırları bir odada kuruttuğunuz zaman havanın nemleneceğini ve çamaşırların kurumasının daha da zaman alacağını ifade eden Nezhad, bu durumun önüne geçmek için faydalı bir fikir önerisinde bulundu. Böylece çamaşırları daha rahat kurutabileceksiniz.

Bu sorunların önüne geçebilmek için hava durumu kötü olsa bile pencereyi açık bırakmak gerekir. Havada oluşan nem dışarı çıkarak hava akışı sağlanmasına yardım edecek. Islak çamaşırlarınız daha hızlı bir şekilde kuruyacaktır.

Küçük ve hava alabilen bir oda tercih edilmesi çamaşırların kurumasını kolaylaştırır. Ayrıca çamaşırları asarken üst üste koymamaya dikkat etmelisiniz. Astığınız bölgeler de bir o kadar önemli. İp veya çamaşır askısına asıyorsanız, toz ve küflenmeye dikkat edin. Kuruyan çamaşırları uzun süre aynı yerde tutmayın.

Çamaşırları iyi havalandırılmış bir yere asarak kurutmalısınız. İdeal olarak, çamaşırları bir vantilatörün veya pencere kenarında doğal hava akışının olduğu bir yere asın. Hızlı hava akışı kuruma süresini önemli ölçüde azaltır.

Çamaşırları kurutmak için havlu yöntemini deneyebilirsiniz. İlk olarak nemli çamaşırları büyük bir havluya sararak rulo haline getirin. Ardından bu ruloyu sıkıca bükerek fazla suyu çıkarın. Havlu, çamaşırların fazlasını suyu emerek kuruma sürecini hızlandırır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*