Finansal teknoloji alanında yenilikçi projelere sahip olan girişimlerin gelişimine destek olacak programın 4 Mart 2024’te başlayan başvuruları 7 Nisan’da sona erdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunan 11 girişim, finansal teknoloji alanındaki projelerini HUBrica ile büyütecek ve ileri aşamalara taşıyacak.
Konuyla ilgili toplantıya Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz ve YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman’ın yanı sıra programa kabul edilen 11 girişimin ekipleri katıldı. Osman Arslan toplantıda şunları söyledi:
“Finans sektöründe teknolojinin rolü hiç olmadığı kadar belirleyici bir hale geldi. ‘Fikirler HUBrica’da büyür’ mottosuyla duyurduğumuz hızlandırma programıyla fintek ekosisteminin gelişmesine katkı sunacağız. Bu program, aynı zamanda bankamızın girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamaya, yenilikçi fikirleri desteklemeye ve finans sektöründeki dönüşümü hızlandırmaya yönelik taahhüdünün en güçlü göstergesidir.”
HUBrica’ya kabul edilen 11 girişim
Kredibilite: Makine öğrenmesi modelleriyle güçlendirilmiş kişiselleştirilebilir bankacılık çözümleri sunan online kredi asistanı.
Finso: Anlaşmalı satıcılardan yapılacak alışverişlerin finansmanında kullanılmak üzere anlaşmalı bankalar üzerinden, kişiselleştirilmiş tüketici kredisi sağlayan uygulama.
Dostext: İşitme engelli bireyler için tam erişilebilir bankacılık çözümleri sağlayan uygulama.
Crowdvestor: Kitle fonlama platformlarındaki startupları analiz eden, yorumlayan, düzenli olarak raporlar oluşturan platform.
Senkrondata AI: Markalara gerçek zamanlı ve güvenilir rekabet verileri sağlayan uygulama.
Bloxima: İşletmelerin mevcut API altyapılarını kullanarak Blokzincir ve Metaverse ortamlarında ürün ve hizmet sunmalarını sağlayan girişim.
F-Ray: Makine öğrenmesi algoritmaları ile her türlü mali tablodan veri toplayarak anlık risk raporları oluşturabilen finansal analiz platformu.
KYLR’S: Şirketlerin karbon analizini ve skorlamasını yaparak yeşil finansmana erişmelerini kolaylaştıran girişim.
KamyondaPOS: Lojistik sektöründe bireysel taşımacılık yapanlar için ödeme yöntemi geliştiren uygulama.
YANHAK: Çalışanların ücret paketlerini, yapay zeka desteği ile ihtiyaç ve yönelimlerine uygun olarak kişiselleştirebilmelerini sağlayan bir fintek çözümü.
Copetract: Firmalar arasında yapılan sözleşmelerin hızlı, etkin bir şekilde imzalanması ve yönetilmesi uygulaması.
Bir yanıt bırakın