Gözeneklerin büyümesi her şeyi başlatıyor! Çözümün adı: Bal, limon, yumurta

Ciltteki gözeneklerin büyümesi zamanla can sıkıcı olabilir. Daha çok yağlı ciltte görülen bu sorun sivilce, akne, ton eşitsizliğine yol açabilir. Ancak bu sorunun üstesinden doğal yollarla gelmek mümkün. Yumurta, limon ve baldan oluşan 3 malzeme ile hazırlanan bu etkili maske düzenli olarak yapıldığında 15 dakikada gibi kısa sürede de etkisini gösteriyor.

İNANILMAZ MASKE İÇİN GEREKENLER

Bu maske için gereken malzemeler ise 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu, yumurta beyazı.

BAL-LİMON-YUMURTA MASKESİ NASIL YAPILIR?

Yumurtayı kırın ve beyazını bir kaba ayırın. Yumurta beyazını bir çırpıcı ya da kaşık yardımıyla çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. Karışımı homojen bir hale gelene dek karıştırın. Temiz ciltte genişlemiş gözeneklerin olduğu bölgeye uygulayabilirsiniz.

10 İLA 15 DAKİKA BEKLETİN

10 ila 15 dakika bekletin. Limon, bal ve yumurta maskesi yalnızca gözenekleri temizlemekle kalmaz sıkılaştırmalarına yardımcı olur ve cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Maskeyi ilk kez kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölgesine uygulayarak alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini kontrol edebilirsiniz. Genişlemiş gözenekler, ciltte yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Gözeneklerin genişlemesine yol açan bazı nedenler var.

GENETİK

Genetik yatkınlık, gözeneklerin boyutunu etkileyebilir. Ailede geniş gözeneklere sahip bireyler varsa, bu durum sizin de gözeneklerinizin geniş olmasına neden olabilir.

YAŞLANMA

Yaş ilerledikçe cildin elastikiyeti azalıyor ve kollajen üretimi düşüyor. Bu durum, cildin sıkılığını kaybetmesine ve gözeneklerin daha belirgin hale gelmesine yol açabilir.

FAZLA SEBUM ÜRETİMİ

Ciltteki yağ bezlerinin aşırı sebum üretmesi, gözeneklerin genişlemesine neden olabiliyor. Bu durum genellikle yağlı cilt tiplerinde daha yaygın.

UZUN SÜRE GÜNEŞ MARUZİYETİ

Uzun süre güneşe maruz kalmak, cildin elastikiyetini azaltarak gözeneklerin genişlemesine neden olabiliyor. UV ışınları, kollajen ve elastin liflerine zarar veriyor.

SİVİLCE VE SİYAH NOKTA

Gözeneklerin tıkanması ve iltihaplanması, zamanla gözeneklerin genişlemesine yol açabiliyor. Özellikle de siyah noktalar, gözenekleri genişletebiliyor.

YETERSİZ CİLT TEMİZLİĞİ

Cildin düzenli olarak temizlenmemesi, gözeneklerin kir, yağ ve ölü deri hücreleri ile dolmasına neden olur. Bu da gözeneklerin genişlemesinde etkili olur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*