Her mutfakta var olan iksir! Maden suyuna ekleyin, dakikalar içinde faydası katlanıyor

Maden suyu ve sirke karışımı eski dönemlerden bu yana şifa kaynağı olarak tüketiliyormuş. Osmanlı’da sıklıkla tercih edilen bu karışım vücudu adeta zırh gibi koruyor.

Saray mutfağından eksik olmayan bu eşsiz karışım ilaç niyetine tüketiliyordu. Maden suyundaki faydalı mineraller ve sirkenin etkileri birleşince güçlü bir karışım elde ediliyordu. Maden suyuna 2 kaşık sirke ekleyerek tüketebilirsiniz.

İçeriğinde bulunan doğal asitler ve mineraller, mide asidini dengeler. Yemeklerden sonra bir bardak sirkeli maden suyu içmek, mide asidinin düzenlenmesine yardımcı olur. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunları önler.

Özellikle ağır yemeklerden sonra tüketildiğinde midenin rahatlamasını sağlar ve yemeklerin daha kolay sindirilmesini kolaylaştırır. Probiyotik etkisi sayesinde bağırsak florasının dengesini korur.

Sirkeli maden suyu, zengin mineral içeriğiyle dikkat çeker. Magnezyum, kalsiyum, potasyum gibi vücut için hayati öneme sahip mineralleri içerir. Özellikle yaz aylarında yoğun terleme sonucu kaybedilen minerallerin geri kazanılmasında etkili bir rol oynar.

Düzenli tüketildiğinde, ciltteki gözenekleri temizler ve cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar. Aynı zamanda saçlar için de etkili olacaktır.

Sirkeli maden suyu, metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne yardımcı olur. İçeriğinde bulunan asitler, yağların daha hızlı bir şekilde yakılmasını sağlar. Tokluk hissi vererek fazla yemek yemenin önüne geçer.

Sirkeli maden suyu, detoks etkisiyle vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Karaciğerin daha verimli çalışmasını sağlar ve vücuttan zararlı maddelerin atılmasını hızlandırır. Detoks etkisi sayesinde, cilt problemleri de iyileşir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*