Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan banka yöneticileri ile görüşme sonrası açıklama


Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi yüzde 8,5’ten yüzde 15’e yükseltildi.

Piyasalarda hareketliliğe neden olan kararın ardından, Merkez Bankası Başkanı Erkan banka bir araya geldi.

Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantı 16.00 sıralarında başladı. Erkan görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erkan’ın açıklamaları şu şekilde:

TCMB BAŞKANI ERKAN’DAN ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI

“Enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır. Bunu istikrarlı, kararlı bir şekilde, hedefe yönelik bir şekilde yapacağından eminim. Fiyat istikrarı finansal istikrar için çok önemli. Finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz.”

BAKAN ŞİMŞEK’TEN FİNANSAL İSTİKRAR VURGUSU

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün  İstanbul’a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şimşek, yaptığı değerlendirmede, “Ekonomi politikalarımız kısa vadede fiyat istikrarını ve finansal istikrarı hedeflemektedir. Bu hedeflere ulaşmada kararlıyız. Merkez Bankasının dünkü açıklamasında belirtildiği gibi bu bir süreçtir. Kararlılıkla kademeli olarak bu süreç yönetilecektir” ifadesini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*