Seçil Erzan davası: ‘Terim’den aldığımı faize veriyordum’

ÇİĞDEM YILMAZ/HABER MERKEZİ-  Duruşmada tutuklu yargılanan Ali Yörük tahliye edildi. Böylece davada Seçil Erzan dışında tutuklu kalmadı. Duruşma 15 Kasım’a ertelendi.

Duruşmada Seçil Erzan’a, Fatih Terim’in Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesi soruldu. Erzan, Terim’den fon adı altında para almadığını belirterek, “Fatih Terim’den aldığım toplam 700 bin dolarla başkalarına faiz ödedim” dedi.

‘FON İÇİN ALMADIM’

“Fatih Terim’den elden para aldınız mı?” sorusuna Erzan, “Ondan fon adı altında para almadım. Sadece aramızdaki dostane ilişki nedeniyle 300 bin ve 400 bin dolar aldım. Bu parayı bana ‘Bozcada’da ev al, arsa al sat’ diye verdi. Ben de ‘Yaparım’ dedim ama yapamadım. Euro Bond işleminden zarar etmişti ve bankaya çok kızmıştı. Parasını çekmeyi düşünüyordu. Aramızdaki abi-kardeş ilişkisinden dolayı bu 700 bin doların getirisi olarak kendisine dönem dönem ödemeler yaptım” dedi. Erzan, “Ben Fatih Terim’e hiçbir zaman hayır diyemedim. Zorla bir şey istemedi. ‘Paramız var mı Seçil?’ dediğinde de verdiği 700 bin doların faizi olarak ödemeler yaptım. O sabah beni şubeden Rüya Sağır aradığında ruh halim berbattı. Hocanın son durumu görmek istediğini söyleyince ben de ona ödemek istediğim faizi yazdırmıştım. 5 milyon dolar deseydim öyle mi olacaktı?” diye yanıt verdi.

‘Şube dışı ödeme yüzde 100 gerçek’

Seçil Erzan, banka şubesi dışında yapılan ödeme ifadeleriyle ilgili de şunları söyledi: “Bir kere Denizbank’ın şube dışı ödeme yapması yüzde 100 gerçek olan bir şey. Normal bir uygulamamızdı. Banka, hiç kimse doğruyu söylemedi. Islak imzasız o para gidiyordu. Fatih Terim dışında da gişe dışı ödeme yaptığımız başka futbolcular vardı. Mesela masaja giriyor, bankaya gelmek istemiyorlardı. Biz bir operasyoncu ile parayı gönderiyorduk. Gişe dışı bir risktir. Denizbank’ın gişe dışı uygulaması olduğunu bütün üst kurul biliyordur. Hakan Ateş bana biliyorum diye bir cümle kırmadı ama biliyordur tabii ki bilmek zorunda.”

‘Dolandırıcı değilim’

Dinlenen müşteki ve tanıklara karşı beyanda bulunan Seçil Erzan şunları kaydetti: “Ben dolandırıcı değilim. Bulunduğum konum, tehdit, sonucu bu iş bir görev gibi sırtıma yapıştı.Bu kişilerin mağduriyetinden banka sorumludur. Banka tüm sorumluluğu almalı.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*