Son dakika… Meteoroloji saat verip uyardı! Dolu, sel ve sağanak geliyor: İstanbul, Ankara, Antalya…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Çanakkale, Bilecik, Bolu ve Ordu çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege, Edirne, Kırklareli ve Karaman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, İç Ege ile Edirne, Kırklareli ve Karaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilcek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUGÜN 21, YARIN İSTANBUL, ANKARA DAHİL 8 KENTTE SARI ALARM

Bugün Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Niğde, Uşak, Karaman, Kırıkkale, Karabük, Osmaniye için;

Yarın ise “Ankara, Bolu, Çankırı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırıkkale, Karabük” için sarı alarm verildi.

İSTANBUL, KOCAELİ VE SAKARYA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da, Cuma sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANKARA, ÇANKIRI, KIRIKKALE, KARABÜK VE BOLU’DA YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ

Bugün öğle saatlerinden sonra Ankara, Bolu ve Karabük’te akşam saatlerinden sonra Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklara kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Öte yandan Meteoroloji bugün öğle saatlerinden sonra Karaman’da akşam saatlerinde itibaren Niğde’de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BU GECE BAŞLIYOR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Perşembe yağışların, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Antalya’nın iç kesimleri, Denizli, Karaman, Edirne, Kırklareli, Mersin, Adana kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden su baskını,  yıldırım, yerel dolu yağısına dikkat edelim. Sıcaklıklar kuzeyde azalmaya devam eder.

Bugün öğlen İstanbul’un Avrupa yakasında gece, yarın sabah kuzey ilçelerinde yağış var. Sıcaklık bugün 31 yarın ve cumartesi 30 derece Pazartesi tekrar 35 derece. Yarın Zonguldak, Bartın, Kastamonu çevresinde yağış kuvvetli.  Bugün akşam saatlerinde Ankara civarında yağış kuvvetlenecek 32 derece”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*