Sülük gibi yapışan sakızdan böyle kurtulun! Hayat kurtaran ütü ve kağıt hayat yöntemi

Ne ‘Bu asla benim başıma gelmez’ deyin ne de paniğe kapılıp durumu daha kötü hale getirin. Aslında, biraz yaratıcılık ve birkaç basit ipucuyla, bu inatçı sakız lekelerinin üstesinden kolayca gelebilirsiniz. İşte sakız lekelerinden kurtulmak için kullanabileceğiniz o yöntemler…

DONDUĞUNDA HER ŞEY DAHA KOLAY

Birçok kez hataya kapılır, sakızı o cıvık haldeyken çıkarmaya çalışır, daha geniş bir bölgeye yayılmasına yol açarız. Bu noktada yapabileceğiniz en etkili yöntemlerden birisi sakızı dondurmaktır. Sakızın yapıştığı yere bir buz torbası koyabilir veya giysinizi bir süre dondurucuya atabilirsiniz. Sakız donduğunda sertleşeceği için kazıyarak kolayca çıkarılabilirsiniz. Kalan parçacıkları temizlemek için ise bir fırça kullanabilirsiniz.

SAKIZLI SAÇLARA YAĞLI ÇÖZÜM

Saça yapışan bir sakız adeta kâbus gibidir. Ancak çözümü pek de zor değildir. Çünkü saçınıza yapışan sakızla başa çıkmak için zeytinyağı, hindistancevizi yağı veya yer fıstığı yağı harika bir çözüm sunar. Sakız yapışmış olan bölgenin üzerine yağı sürün, birkaç dakika bekleyin ve nazikçe ayırmaya çalışın. Sakız kayıp gidecek, kolayca temizlenecektir.

SICAK SU VE ÇAMAŞIR DETERJANI

Giysilerdeki sakız lekesini çıkarmak için uygulayacağınız bir diğer etkili yöntem ise sıcak suya batırarak yumuşatmak ve ardından çamaşır deterjanıyla nazikçe ovalamak olabilir. Yumuşayan sakızın kumaştan ayrılması daha kolay olur. Ancak tabii ki sadece yumuşatmak yeterli değildir. Çamaşır deterjanı bu noktada devreye girer. Sakızın yapışkan yapısında yer alan yağ ve yağ benzeri bileşenleri çözme yeteneğine sahip olduğu için sakızın kumaş liflerine daha az yapışmasına neden olur ve temizlenmesini kolaylaştırır.

HER DERDE DEVA SİRKE

Sirke öyle bir yapıya sahiptir ki, sağlıktan temizliğe her alanda kullanılır. Kıyafetlere yapışmış sakız lekeleri içinde etkili bir üründür. Bir miktar beyaz sirkeyi ısıtıp sakızlı bölgeye uygulayabilir ve birkaç dakika sonra sakızı nazikçe kazıyabilirsiniz.

SAÇ SPREYİ VE SAKIZ LEKESİ

Saç spreyi, sakız lekelerini çıkarmada etkili bir yöntem olarak öne çıkar. Ne alaka demeyin, sadece deneyin. Spreyi sakızın üzerine sıkın ve birkaç dakika bekleyin. Sprey, sakızı sertleştirir, böylece kazıyarak çıkarmanız kolaylaşır.

LİMON VE TUZ İKİLİSİ

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle sakızın katılaşmasını beklemelisiniz. Ardından ise bir adet limonu alarak sakız yapışmış bölgeye hafif sıkar şekilde sürmeye ve kazımaya başlayın. Sakız lekesinin büyük çoğunluğunu temizledikten sonra ise lekeli bölgeye tuz döküp, tekrar limon sıkarak, kazımaya ve sürmeye başlayın. İşlemi uyguladıktan sonra ise kıyafet kurumadan, makineye atıp yıkayın.

ÜTÜ VE KÂĞITLA SAKIZ LEKESİNİ ÇIKARIN

Ne demiştik, sakız daha yeni yapışmış bir haldeyken onunla uğraşıp lekenin daha geniş bir alana yayılmasına yol açmamalı, öncelikle sakin olup beklemelisiniz. Sakız biraz sertleştikten sonra ütüyü alıp, lekeli bölgenin üstüne A4 kâğıdını yerleştirdikten sonra 2-3 kez üstünden geçmelisiniz. Kâğıdı kaldırdığınızda sakızın kumaştan ayrılarak kâğıda yapıştığını göreceksiniz. Eğer sakız tamamen çıkmadıysa, yeni bir kâğıt alarak işlemi tekrarlayabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*