100. yıl onuruna düzenlenecek bisiklet turunun lansmanı yapıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Cumhuriyetin 100. yılı onuruna Sivas’tan Ankara’ya uzanan uluslararası bisiklet turu düzenlenecek. Organizasyonun lansman toplantısı yapıldı. Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden 1 Ağustos’ta start alacak tur, 784 kilometrelik parkurun ardından 5 Ağustos’ta Ankara’da son bulacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’da başlayan bağımsızlık yolculuğunun anısına düzenlenen organizasyonda, 6 ülkeden 16 takım ve çok sayıda sporcu mücadele edecek. Toplantıya katılan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek şu ifadeleri kullandı:

“Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan, ulusal bağımsızlık fikrinin ateşlendiği, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı ve 108 gün milli mücadeleye ev sahipliği yapmış olan Sivas bu anlamlı parkurun start bayrağı olacak. Şüphesiz bu anlamlı yarış milli mücadele yolunda geçmiş ile gelecek arasında anlamlı bir köprü kuracak, şanlı tarihimizi yad ederek hafızalarda yer almasını sağlayacaktır.”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise, “Bisiklet ailesi iyi yerlere gidiyor. Geçen hafta Avrupa’da ikincilik ve üçüncülük aldık. Gelecekte de bisiklet ailesi olimpiyat madalyası için yola çıktı. İnşallah bir olimpiyat madalyası da ülkemize hediye etmek istiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından kupa, madalyalar ve bisiklet turunun parkuru katılımcılara tanıtıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*