27 bin Mehmetçik deprem bölgesinde

Türkiye’nin yüreğini yakan depremin ardından afet yardım faaliyetlerine katılan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin sayısı 26 bin 987’ye ulaştı.

İletişim Başkanlığı’na ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla, deprem bölgesindeki çalışmalara TSK desteğiyle ilgili veriler güncellendi. Buna göre afet yardım faaliyetlerinde 26 bin 987 TSK personeli aktif olarak görev alıyor. Destek faaliyetlerinde ayrıca TSK İnsani Yardım Tugayı ve sekiz Doğal Afetler Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı Timi çalışırken, İstihkam Savaş Taburu’ndan sekiz tim bölgeye ulaştı ve dört timin hazırlıkları devam ediyor.

Bölgeye ulaştırıyor

Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanesi bahçesindeki seyyar hastane faaliyetlerine devam ederken; deprem bölgesinde 61 adet mutfak faaliyete devam ederken 210 tuvalet/banyo, 2 bin 247 soğuk iklim çadırı, 25 fırın, 676 ton akaryakıt, 350 jeneratör, 342 hilti, 750 yangın söndürme, 43 bin 50 giyecek, 2 bin 700 toz gözlüğü, 615 bin 400 ekmek ve 2 milyon maskeden oluşan yardım malzemeleri de bölgeye ulaştırıldı.

TSK’nın 101 adet hava aracıyla bölgeye 900 sorti, 57 helikopter ile de 924 sorti gerçekleştirildi. TCG İskenderun ile yardım malzeme nakline devam edilirken, TCG Sancaktar, TCG Bayraktar gemileri ile 836 tedavi yapıldı, bin 618 yaralı tahliye edildi. TCG Osmangazi’nin intikalinin de devam ettiği belirtildi. Ayrıca Hatay pisti onarıldı.

Mehmetçik Diyarbakır’da da gönüllülerle birlikte Dicle Nehri yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı tamamlanan 136 dönümlük alanda çadır kurulumuna başladı. Dicle Nehri kıyısında oluşturulan iki alanda Mehmetçik tarafından 4 bin 200 çadır kurulacağı belirtildi. Mehmetçik’in deprem bölgesinde 19 binden fazla çadırın kurulmasını sağladığı bildirildi.

Tahliyeler sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, yaralı depremzedelerin Adana Devlet Hastanesi’ne tahliyesine devam edildiğini de açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Türkiye Cumhuriyeti gemisi TCG İskenderun’un fırkateynimizde konuşlu SH-70 Sea Hawk helikopterimiz ile Hatay Devlet Hastanesindeki yaralı vatandaşlarımızı Adana Devlet Hastanesine nakletmeye ve yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmaya devam ediyoruz” denildi.

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan başka bir paylaşımda da “Gün karınca gibi çalışma, yorulmadan milletimizin hizmetine koşma günüdür. İncirlik Üssü’ndeki lojistik merkezde Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimize ait uçak ve helikopterler ile milletimiz için gece gündüz demeden ilk günden bu yana tahliye ve nakliye görevine devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Malatya’da gıda ve erzak dağıtımı

Mehmetçik, depremzedelerin yaralarını sarmak için aralıksız çalışıyor. Malatya’da vatandaşların çadırlarını kuran, yemek ve yardım malzemesi dağıtan askerler görev başından ayrılmıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da “Tekirdağ’da konuşlu bulunan 41’inci Komando Tugay Komutanlığı Malatya’da aralıksız şekilde yardım faaliyetlerine destek olmaya devam ediyor. Komandolarımız Malatya Millet Bahçesinde gıda ve erzak dağıtımı yapılarak parkta oynayan çocukların güvenliği için parkın zeminini tuzladı” ifadeleri kullanıldı.

Askeri uçakta kokpit hatırası

Hava Kuvvetleri’ne ait nakliye uçakları, aralıksız şekilde depremden kurtarılanların tahliyesine devam ediyor. Pilotlar, uçaktaki çocuklara moral vermek için onları kokpite alıyor, pilotluk ve uçak hakkındaki meraklarını da gideriyor. Çocuklar, pilotlar ile hatıra fotoğrafı çektiriyor.

19 bin çadır kurdular

Milli Savunma Bakanlığı, deprem bölgesinde Mehmetçik’in 19 binden fazla çadırın kurulmasını sağladığını duyurdu. TSK, helikopterleri ile köylerdeki depremzedelere yardım götürülmesine devam edildi. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine bağlı Yarbaşı köyüne, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın helikopteri ile çadır sevkiyatı gerçekleştirildi.

Havadan hasar tespiti yapıldı

Harita Genel Müdürlüğü’ne ait uçaklar da deprem bölgesinde hasar-zayiat ile arama-kurtarma çalışmaları yürütüyor. MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Harita Genel Müdürlüğümüze ait uçak da deprem bölgesinde aralıksız uçmaya ve bölgedeki hasar-zayiat ile arama-kurtarma çalışmalarının koordinasyonu için görev yapmaya devam ediyor. Elde edilen görüntüler devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılıyor” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*