Ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Biri boş yedi binanın yıkıldığı kentte dün Yenişehir ilçesinde bulunan Sözel Apartmanı’nda da arama kurtarma çalışmaları tamamlanarak moloz kaldırma işlemleri başlatıldı. Bağlar ilçesinde Serin-2 Apartmanı’nda ve Yenişehir ilçesinde bulunan Diyar Galeria İş Merkezi’nde de arama çalışmaları sürüyor.

Kentte vatandaşlar, sekiz noktada kurulan çadır kent, düğün salonu, özel ve devlet okulu ile birçok hayırsever vatandaşın otellerini ve yapılarını ihtiyaç sahiplerine açmasıyla güvenli alanlarda kalıyor. Depremde hayatını kaybedenler ise yapılan otopsinin ardından cenazeleri yakınları tarafından alınarak defnediliyor.

9 katlı bina çöktü

Diyarbakır Seyrantepe köprülü kavşağında bulunan ve depremde ağır hasar alan dokuz katlı Altınkaya Apartmanı da dün yıkım sırasında çöktü. Çökmeyle çevreyi toz bulutu kapladı. Kimse yaralanmazken, enkaz kaldırma çalışmasına başlandı. Bu anlar ise cep telefonu kamerasına anbean yansıdı. Binadaki çökme tehlikesi nedeniyle önceki gün kapatılan Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu da dün yeniden trafiğe açıldı.

Depremde ağır hasar alan bina önceki gün eşya almak için evlerine giren vatandaşların duydukları çatırtı seslerini duyarak dışarı çıkıp durumu polise bildirmesinin ardından, tahliye edilmişti. Polis, güvenlik şeridi çekerek çevredeki binaları da tahliye etmişti. Apartmanın Diyarbakır-Şanlıurfa yolunun yakınında olması nedeniyle bu yol da trafiğe kapatılmıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*