Ahmet Nur Çebi: Şampiyonluğu kabul etmem

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak Galatasaray derbisinden önce Ali Şansalan’ı istedikleri iddiasına yanıt veren Çebi, “Hakemle ilgili duyduklarımız doğru değildi. Bizim kültürümüzde hakemlerle, teşvik primleriyle maç alma-verme gibi bir şey yok. Bunu diğer kulüp başkanları da biliyor. Bunun hakemi baskı altına alma çalışması olduğunu ifade ettik. Amaç, Ali Şansalan’ın Beşiktaş aleyhine, Galatasaray lehine düdük çalmasıydı” diye konuştu.

‘NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ’

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin koalisyon içinde olduğu sözlerini değerlendiren Başkan Çebi, “Ne koalisyonu? Eğer bir koalisyonda söz edeceksek, asıl koalisyon sizin aranızda var. Depremden dolayı ligden çekilen iki kulübümüzün puan sistemiyle ilgili alınan kararla alakalı koalisyon oldunuz. Birbirinizin menfaatinde el ele yürümeyi biliyorsunuz. Neden silinmesi gereken puanlarla ilgili itiraz etmediniz. Fenerbahçe ve Galatasaray maşallah koalisyonun en kralını uygulamayı bilir, yeter ki işlerine gelsin” dedi.

‘O ZAMAN SAYI EŞİTLENSİN’

Başkan Çebi, şampiyon olsalar dahi ligin tescilini kabul etmeyeceklerini bildirdi. Beşiktaş Başkanı, “Biz 5 puan falan istemiyoruz. UEFA diyor ki bir takım o sene çıkarsa oynamış olduğu bütün maçlar da oynanmamış kabul edilir. Birileri benden daha az deplasmana gitmiş oluyor. Bir kulüp gelsin desin ki benim içeride oynayacağım iki maçı Beşiktaş’ın hakları açısından dışarıda oynamayı kabul ediyorum. Adaletse o zaman deplasmanları eşitleyelim. Ben Beşiktaş şampiyon olsa bile ligin böyle tescil edilmesini kabul etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

‘TFF’NİN DEĞİŞMESİ LAZIM’

Ahmet Nur Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi aday olması halinde desteklemeyeceğini açıkladı. TFF’de yönetimin değişmesi gerektiğini belirten Çebi, “İyi niyetle çalıştığını kabul ediyorum ama başarılı bulmuyorum. Aday olduğunda desteklemedim, bir daha aday olduğunda da desteklemeyeceğim. Tutup MHK başkanını değiştirmek yerine kendiniz gidebilirsiniz. TFF’nin baştan aşağı değişmesi lazım” dedi. Çebi, TFF başkanlığını düşünmediğini de bildirdi.

‘ONLARIN SAYESİNDE’

Son haftalarda Beşiktaş’a ağır cezalar verildiğini aktaran Çebi, tutarın 2 milyon liraya ulaştığını bildirdi. Çebi, “Bu kadar ceza kulübe de yöneticiye de verilmez. Bize 2 milyon lira ceza verildi. Ben Tahkim Kurulu’na gittim. 3 cezanın 1’ini Tahkim kaldırdı, diğerini verdi. Sonra baktım Dursun Özbek ve Erden Timur da aynı dosyada varmış. Onların sayesinde benim de cezam kalktı” dedi.

‘KEŞKE OLMASAYDI’

Başkan Çebi, sosyal medya paylaşımı nedeniyle Galatasaray’ın büyük tepkisini çeken Beşiktaş Asbaşkanı Serhan Çetinsaya’ya yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü savundu. Çebi, “Maçtan sonra sosyal medyada insanların yazdığı şeyler olduğunu biliyoruz. Asbaşkanım Serhan Çetinsaya’nın açıklaması keşke olmasaydı dediğimiz bir açıklamaydı. Ancak daha bizler hiçbir şeye müdahale etme şansı bulamadan bir linç kültürüyle anında düğmeye basılarak benim asbaşkanıma yapılan tehditler kabul edilemez” diye konuştu.

‘DURSUN ÖZBEK’E SORACAĞIM’

Dursun Özbek’in Serhan Çetinsaya için kullandığı, “Zengin aile çocukları” ifadesini değerlendiren Başkan Çebi, Galatasaray Başkanı’nı eleştirdi. “Zenginlik bir suçsa anayasaya koysunlar” diyen Çebi, “Dursun ağabeyi iyi tanıyorum. 30 yıllık dostunun oğlunu aşağı çekebilmek için söylediği bir ifade. Nedenini anlamış değilim. İlk gördüğüm yerde kendisine soracağım. Dursun Bey de, oğlu da zengin. O zaman Galatasaray’da görev almaması gerekiyor. Erden Timur da zengin. Herkesle ilişkisi var” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞIP GİTTİLER

Beşiktaş, Antalyaspor maçının son hazırlığını dün sabah gerçekleştirdi. Siyah-beyazlı futbolcuların, Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki antrenmanda ısınma programı ve 5’e 2 pas çalışmasından sonra taktik ağırlıklı çift kale maç oynadığı bildirildi. Kartal öğleden sonra özel uçakla Antalya’ya giderek kampa girdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*