AK Parti MYK toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan toplantı 3 saat sürdü.

TÜRKİYE 28 MAYIS’TA YENİDEN SANDIK BAŞINA GİDECEK

Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci tura kalması nedeniyle Türkiye 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek.

YSK Başkanı Ahmet Yener’in açıkladığı Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin geçici sonuçlara göre; Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.51, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.80, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5.17, Muharrem İnce ise yüzde 0.44 oy aldı. Buna göre Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. İkinci turda, ilk turda en fazla oyu olan Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

YSK takvimine göre; kesin seçim sonuçları 19 Mayıs’ta Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek. 20 Mayıs’ta ikinci tur için gümrük kapılarında ve yurt dışı sandık noktalarında kütüğü yurt dışında bulunan Türk vatandaşları oy vermeye başlayacak. 24 Mayıs günü ise yurt dışında oy verme süreci son bulacak. Ayrıca aynı gün radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak. Seçim propaganda dönemi de 27 Mayıs’ta saat 18.00’de sona erecek. 28 Mayıs Pazar günü ise Türkiye sandık başına gidecek.

29 Mayıs’ta ise YSK tarafından Cumhurbaşkanı seçim sonuçları ilan edilecek. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı aynı gün ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların süresi 17.00’de sona erecek ve itirazlar ilçe seçim kurullarınca en geç 23.59’a kadar karara bağlanacak. 30 Mayıs’ta ise aynı süreç ilçe seçim kurulu kararları ile il seçim kurullarına yapılacak itirazlar için işleyecek. 31 Mayıs’ta da il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ya yapılacak itiraz süresi sona erecek. 1 Haziran’da da il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak ve kesin seçim sonuçları Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*