Atsu’nun evinde yas! İşte cenaze geleneği

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Rönesans Rezidans’ta enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Hataysporlu Christian Atsu’nun ölümü tüm Afrika’da geniş yankı uyandırdı. 18 Şubat’ta enkaz altında cansız bedenine ulaşılan Ganalı futbolcunun cenazesi, önce Hatay’dan Adana’ya, oradan uçakla İstanbul’a getirildi. Cenaze, İstanbul’un ardından da Türk Hava Yolları’na ait uçakla, Gana’nın Başkent’i Akra’ya ulaştı.

ASKERLER TARAFINDAN TAŞINDI
Akra’daki Kotoka Uluslararası Havalimanı’nda Atsu’nun tabutu, Gana bayrağına sarılı şekilde askerler tarafından taşındı. Havalimanı’ndan Devlet Başkanı Yardımcısı Mahamudu Bawumia’nın yanı sıra bakanlar, Atsu’nun ailesi ve vatandaşlar hazır bulundu.

‘GERÇEK BİR YARDIMSEVERDİ’
Ülkesindeki birçok kişiye yardım eden, okullar yaptıran, gençlere ve çocuklara spor malzemeleri desteği sağlayan Atsu, bu özelliğiyle herkesin büyük sevgisini kazanmıştı.

GANA’DA ATSU YASI
Hatayspor’un depremde enkaz altında kalarak ölen futbolcusu Christian Atsu’nun memleketinde yas tutuluyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’daki evinin yıkılmasıyla hayatını kaybeden Ganalı futbolcunun naaşı geçtiğimiz günlerde ülkesine gönderilmişti.

APPIAH, GYAN, MUNTARI’DEN TAZİYE ZİYARETİ
Ada Foah’taki aile evi ise son iki gündür baş sağlığı ziyaretlerinin adresi olmuş durumda. 31 yaşında ölen futbolcunun sevenleri, arkadaşları ve yetkililer aileyi ziyaret ederek taziyeleri iletiyorlar.

Ganalı eski milli futbolculardan Stephen Appiah, Asamoah Gyan, Sulley Muntari, Agyeman Badu ve Haminu Dramani gibi isimler ziyarete gelen isimler arasında yer aldı.

TAZİYE DEFTERİ OLUŞTURULDU
Gana Futbol Federasyonu ve Gana Spor Bakanlığı’ndan yetkililer de Atsu ailesinin evine ziyarette bulundu. Christian Atsu’nun vefatı nedeniyle tutulan yas çerçevesinde bir taziye defteri de oluşturuldu. Asamoah Gyan ve Stephen Appiah gibi isimler de bu deftere duygularını yazdılar.

1 HAFTALIK YAS TUTULACAK
Henüz toprağa gömülmeyen Atsu için ailesi taziye ziyaretlerine 1 haftalık yas tutma süresi belirledi. Ganalı futbolcu için henüz cenaze tarihi belirlenmedi.

NİJERYALI ÜNLÜ KOMEDYEN, ATSU’NUN İYİLİĞİNİ AÇIKLADI
Futbolculuğu döneminde yaptığı bağışlar ve yardımlarla bilinen oyuncunun vefatının ardından, zamanında yaptığı bir yardım daha ortaya çıktı. Nijeryalı ünlü komedyen Craze Clown, Christian Atsu tarafından üniversite eğitim masraflarının karşılandığını açıkladı. Gerçek ismi Emmanuel Ogonna Iwueke olan ve Craze Clown olarak bilinen aynı zamanda doktor da olan tanınmış kişilik, twitter hesabından bir paylaşımda bulundu ve şunları yazdı:

“Christian 2015 yılından beri beni destekliyordu. Babamı kaybettiğimde bana ulaştı, ben mezun olana kadar masraflarımı karşılamayı teklif etti ve bunu gerçekleştirdi. Sen benim büyük bir dostum oldun Chris ve seni kesinlikle özleyeceğim. Gerçekten gözyaşlarımı tutamıyorum. Huzur içinde uyu kardeşim”.

PAYLAŞIMI ONBİNLERCE BEĞENİ ALDI
Ganalı milli futbolcu ile o döneme ait olduğu görülen mesajlaşmalarının görüntüsünü de yayınlayan Craze Clown’ın paylaşımında Atsu’nun kendisine ne kadarlık bir maddi yardıma ihtiyacı olduğunu sorduğu, ardından okulunu bitirmesini ve iyi bir iş bulmasını sağlayacağı sözü verdiği görülüyor. Ünlü komedyenin paylaşımı kısa sürede 2.7 milyon kez görüntülenirken onbinlerce beğeni aldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*