Bakan Akar’dan ‘Savaş uçaklarına gerek yok’ diyen Pervin Buldan’a yanıt

Yerli ve milli muharip uçak KAAN’ın tanıtımının yapılmasının ardından HDP’li Pervin Buldan yaptığı açıklamada, ‘Tayyip Bey 2 gün önce savaş uçaklarının reklamını yaptı. O savaş uçaklarından bombalar yağacak diyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Türkiye halkının bombaya, savaşa ihtiyacı yok. Barış politikaları varken savaş uçağı reklamı yapıyorsunuz.’ ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Buldan’a yanıt veren Bakan Akar, ‘Bu bütün milletlerin, bütün devletlerin en doğal hakkı. Burada hiçbir şekilde 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini tehlikeye sokmayız.’ dedi.

CNN Türk canlı yayınında Uğur Önver’e konuşan Bakan Akar’ın açıklamaları şöyle; Bu sözün hiçbir gerçeği yansıtmadığını, hiçbir anlamı olmadığını, son derece anlamsız olduğunu başından belirtelim. İkincisi, biz uluslararası hukuk çerçevesinde, meşru müdafaa çerçevesinde ulusumuzun, 85 milyon vatandaşımızın hudutlarımızın güvenliği için terörle mücadele ediyoruz.

Bu bütün milletlerin, bütün devletlerin en doğal hakkı. Burada hiçbir şekilde 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini tehlikeye sokmayız. Hiçbir şekilde vatandaşlarımıza teröristlerin etki etmesine müsaade etmeyiz. Bizim de yaptığımız budur. Uluslararası hukuka uygundur. Yaptığımız şey bundan ibarettir ve biz ülkemizi korumakla ve kollamakla, ülkemizi ve milletimizin savunmasını sağlamakla sorumluyuz.

Bir taraftan askeri eğitilmiş çalışmaları yaparken diğer taraftan da savunma sanayimizle ülkemizin savunması için hukukun korunması için menfaatlerin korunması için yapılması gereken ne varsa bunları yaptık, bunları yapıyoruz. Bunlar da bizim için 85 milyon için büyük bir övünç. Yapılan bu hadiseler bir gurur kaynağı. Ona da o şekilde bakmaları lazım. Olayı anlamaları lazım, düzgün şekilde bakmaları lazım.

‘KAAN’ İSMİ

O gün tören sırasında sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Devlet Bahçeli’nin bu ismi teklif ettiğini, bu ismi koyduklarını söylediler. Gerçekten de ‘KAAN’ uçağa da yakışmış.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele Mehmetçik’in azim ve kararlılığı ile devam ediyor. Kilis’te camilerimiz bombalandı. Bir sürü katliam ile karşılaştık. Kimseye karşı, masum insanlara karşı bu silahları kullanmadık, kullanmayız.

Afrin olduğu yerde duruyor. Son derece seçici davranıyoruz. Şu anda biz terörle mücadelemizi artan bir şekilde götürüyoruz. Hiçbir şekilde taviz vermeden bitireceğiz. Kampları başına yıkıldı, en son terörist yok olana kadar devam edeceğiz.

Elebaşlarının çığlık çığlığa efendilerinden yardım istediklerini takip ediyoruz. Irak’ın kuzeyinde yöneticileri teslim oldu. Suriye’nin de Irak’ın da toprak bütünlüğüne saygılıyız. Tek hedefimiz teröristler. 40 yıllık bela bitecek.

Olayları karmaşık hale getirip dezenformasyon yapıyor, Kürt kardeşlerimize yapılıyor gibi algı yapıyorlar. Kürtler ile Türkler kardeştir. Kız aldık kız verdik, ekmeğimizi paylaştık. Şehitliklerde beraber yatıyoruz. Kimsenin etnik mezhepsel kimliği ile ilgilenmiyoruz. Bu fitneye karşı vatandaşımızın bilinci de bilgisi de var. Vatandaşımızın teröristlerle arasına mesafe koymayanlara karşı mesafeli olması lazım.

5 MAYIS’TA BULUŞACAKLAR

Tahıl koridorunda savunma bakanı olarak çalıştık. ’19 Mart’ta uzar mı?’ meselesi vardı, uzadı. Moskova’ya gittiğimizde de görüştük. Karşılıklı görüş alışverişi yaparak 5 Mayıs’ta bakan yardımcılarının buluşması konusunda mutabık kaldık. 5 Mayıs’ta bakan yardımcıları buluşacak. Tahıl koridorunu uzaması konusunda görüşmek için bir araya geleceğiz. Akabinde gerekirse savunma bakanları bir araya gelecek. 2 ay uzatıldı, 4 ay olabilir, 6 ay olabilir uzatma. Bu tahılın ihtiyaç sahiplerine ulaşması hedefimiz. Sayın cumhurbaşkanımız da muhatapları ile gerekli liderliği yapıyor.

Hem Ukrayna hem Rusya ile ilişkilerimiz devam ediyor. cumhurbaşkanımızı güvenilir bir lider olarak görüyorlar. Kırım’ı işgalinde bunu tanımadığımızı açıkça söylüyor. En erken zamanda kan kanın durması isteğimiz. Son derece insani çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tahıl koridoru da bir model. Bununla beraber başka bir kanalda da esir değişimi görüşmeleri yapıldı. Hem Rusya hem Ukrayna ile görüşebilen tek ülkeyiz. Karşılıklı görüşleri taşıyoruz. Son derece samimi son derece dikkatli ilişkilerimizi sürdürüyoruz.

“6 AY DİYE PLANLANDI, 4 AYDA BİTTİ”

Halkımızın da ‘Koca Yusuf’ dediği bu uçaklar çok değerli. Bu uçaklar üzerinde en ufak parçasına kadar söküm yaparak bakımlar yapılıyor. İyileştirmeler yapıyoruz. Çok ciddi bir faaliyet buradaki. Mühendislerimizi, işçilerimizi kutluyorum. 6 ay diye planlandı, 4 ayda bitti. Airbus tarafından hayranlıkla izliyorlar. Savaşta, aşılarımızın taşınmasında, depremde bu uçaklar görev yaptı. Son derece başarılı uçaklar. Burada yaptıklarımızla çok ciddi döviz elde edeceğiz.

SAVUNMA SANAYİ YATIRIMLARI

Hedeflediğimiz yere yaklaştık. Ciddi mesafeler kat ettik. Olmazsa olmazımız piyade tüfeği dediğimiz tüfekler. Dışarıdan alıyorduk, şimdi bütün hafif silahlarımızı yapıyoruz. Son derece kaliteli ve başarılı. Bunları ihraç ediyoruz. Cin şişeden çıktı. Herkes el ele verdi ilerliyoruz. Deniz topu gözden kaçıyor. İHA’larımızı, TİHA’larımızı, Kızılelma’mızı yaptık.

Burada silahlı kuvvetlerin faaliyetleri, siilahlar orkestranın faaliyeti gibi. Bir bütün halinde komple ilerleme var.

RUSYA, SURİYE, İRAN İLE YAPILAN TOPLANTI

Bu bir süreç, bunun bir başlangıcı var. 28 Aralık’ta birinci görüşmeyi yaptık. Beklentilerimizi masaya koyduk. Biz hiçbir şekilde işgalci değiliz. Suriye’nin sınırlarına saygılıyız. Orada teröristler var. Ne derlerse desinler onlar terörist. Camilerimizi bombaladılar, onların varlığına müsaade edemeyiz. Teröristler Suriye halkının malına el koymuş. Alıp satıyor. Çalıyorlar aslında. Diğer taraftan da misafir ettiğimiz Suriyelilerin yeterli sayıya ulaştığını, güvenli saygın bir şekilde ülkelerine dönebilsinler dedik.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*