Bakan Bilgin’den ‘kamu işçisine zam’ açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla işçilerinin yanında. Toplu pazarlık süreci sonunda kamu işçilerimizin ücretlerine %45 zam yapıyoruz. En düşük ücret 15 bin TL oldu.
Hayırlı olsun!”

“TOPLU SÖZLEŞMELERDE BELLİ AŞAMAYA GELDİK”

Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan zam oranını açıklamadan önce şu ifadeleri kullanmıştı: “Sayın Cumhurbaşkanım, kıymetli sendikacılar değerli basın mensupları demokratik sistemin en önemli müesseselerinden biri bildiğiniz gibi toplu sözleşme müessesidir. Toplu sözleşme ülkede serbestçe işliyorsa işçiler ve işverenler toplu pazarlığı özgür iradeleri ile gerçekleştiriyorsalar demokrasinin işleyişi sağlıklı demektir.

Asgari ücret, toplu sözleşmeler, emeklilerle ilgili düzenlemeler, memur maaşları ile ilgili ocak ayında yaptığımız enflasyon artı refah payı gibi bütün düzenlemeler Türkiye’de demokratik sistemin temellerinin sağlamlaşması konusunda önemli adımlar niteliğindedir. Bugün 700 bini aşkın kamu işçisi için bir araya gelip sürdürdüğümüz toplu sözleşmelerde belli aşamaya geldik. Cumhurbaşkanımıza arz ettik, Başkanlık sisteminin etkinliğini değerlendiren bir uygulamayı bugün bir karar olarak açıklayacaklardır.

700 bin kardeşimizi 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Anlaşma protokolümüz kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar, fonlar, kefalet sandıkları, özel kanunla kurulan kurumlar, genel bütçeden yardım alarak hizmet yürüten kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri ve bağlı ortaklıkları, sermayeden yarıdan fazlası kamuya ait kuruluşlar, il özel idareleri, belediyelerle bağlı kuruluşlar ve işletmelerinde alın teri döken işçilerimizi kapsıyor.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*