Benfica’dan transfer vurgunu! Kasa doldu taştı

Portekiz kulübü Benfica, futbolcu fabrikası görevi görüp para basmaya devam ediyor. Son olarak 121 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Enzo Fernandez’i Chelsea’ya satan Benfica rekor ayrılıklara bir yenisini daha ekledi.

DİOGO GONÇALVES / 2 MİLYON EURO / KOPENHAG
Devre arasında Kopenhag’a transger olan Gonçalves bu sezon sadece 1 gol attı. Piyasa değeri 5 milyon euro.

PEDRO PEREİRA / 2.5 MİLYON EURO /MONZA
Sağ bek mevkisinde forma giyen Pedro Pereira, İtalyan ekibi Monza’ya bonservisiyle satıldı. İtalyan ekibi sezon başında ise Alanyaspor’a 1 senelik kiralık verdi. Süper Lig’de 17 maça çıkan Pedro Pereira’nın 1 asisti bulunuyor.

TOMAS TAVARES / 3 MİLYON EURO / SPARTAK MOSKOVA
Rus ekibi Spartak Moskova devre arası transferinde Benfica’dan Tomas Tavares’i transfer etti. Her iki kanat bekinde de forma giyebilen 21 yaşındaki futbolcu 87 maçta 6 asist 2 gol kaydetti.

CARLOS VİNİCİUS / 5 MİLYON EURO / FULHAM
Beşiktaş’ın transfer listesinde yer alan Carlos Vinicius transferini sezon başında Fulham’a transfer oldu. 27 yaşındaki golcü bu sezon 17 maçta 1 gol attı. Yıldız ismin piyasa değeri 5 milyon euro.

GEDSON FERNANDES / 6 MİLYON EURO
Galatasaray ve Beşiktaş’ın transferi için kıyasıya yarıştığı Gedson transferinden mutlu ayrılan kulüp Beşiktaş olmuştu. Sezon başında Beşiktaş forması giyen Gedson için Kartal, Portekiz ekibine 6 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Portekizli futbolcu toplamda 23 maça çıakrken 5 asist yaptı.

JOTA / 7.5 MİLYON EURO / CELTİC
Sol açık mevkinde oynayan Jota sezon başında İkoçya temsilcisinin yolunu tuttu. Güncel değeri 11 milyon euroyu bulan Portekizli futbolcu, 27 maçta 9 gol 7 asist yaptı.

EVERTON / 14 MİLYON EURO / FLAMENGO
Sezon başında Flamengo’nun yolunu tutan Everton, Brezilya Ligi’nde çıktığı 20 maçta 2 gol 5 asist yaptı. Sol açık mevkinde forma giyen yıldız ismin güncel değeri ise 12 milyon euro.

ROMAN YAREMCHUK / 16 MİLYON EURO / CLUB BRUGGE
Roman Yaremchuk sezon başında 16 milyon euro karşılığında Brugge’e geçmişti. Ancak Belçika’da aradığını bulamadı. 7’si ilk 11’de olmak üzere toplamda 14 karşılaşmaya çıktı. Hiçbirinde 90 dakikayı tamamlayamadı. Cercle Brugge ve St. Truiden mücadelelerinde 1’er gol kaydetti. Daha fazla süre almak için Brugge’den ayrılmaya sıcak baktığı konuşuluyor.

Öte yandan Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un hücum hattına Benfica’dan eski öğrencisi olan Roman Yaremchuk’a ilgi duyduğu yazılmıştı.

DARWIN NUNEZ / 80 MİLYON EURO / LİVERPOOL
İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool, Benfica’nın 22 yaşındaki forveti Darwin Nunez’i kadrosuna kattı. Portekiz kulübü, Nunez’i İngiliz devine 75 milyon Euro bonservis bedeli ve 25 milyon Euro bonuslarla verdiğini açıkladı. 2028 yılına kadar sözleşme imzalayan Darwin Nunez haftada 120 bin Pound kazanacak. Premier Lig’de 14 maça çıkan Nunez 5 gol ve 2 asist yaptı. Nunez’in piyasa değeri 70 milyon euro olarak ölçülüyor.

ENZO FERNANDEZ/ 121 MİLYON EURO / CHELSEA
Chelsea, Arjantinli yıldız orta saha oyuncusu Enzo Fernandez’i Benfica’dan rekor bir bedelle transfer etti. İngiliz ekibi, 22 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu için 125 + 10 milyon euro ödemeyi kabul etti. Transfer, böylece İngiltere tarihinin en pahalı imzası oldu.

BENFİCA’DAN BU SEZON 262 MİLYONLUK SATIŞ
Benfica, 2022/23 sezonunda transferden 262 milyon euro (5 milyar 366 milyon TL) para kazandı.

CHELSEA 609 MİLYON EURO HARCADI
Enzo Fernandez’i 14 milyon euro ve bir sonraki satıştan yüzde 25 payla Temmuz 2022’de 14 milyon euroya Benfica’ya veren River Plate, eski oyuncusunun Chelsea’ye satışından 31.25 milyon euro daha kazanacak.

Yeni takım sahibiyle birlikte hem yaz hem ara transfer döneminde toplam 16. transferini yapan Chelsea, toplam 609 milyon euro harcamış olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*