Beşiktaş’a Anderson Talisca şoku! Al Nassr’dan ültimatom

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, gelecek sezon Süper Lig’de şampiyonluk hedefliyor. Siyah-beyazlı ekibin bir süredir transfer için uğraş verdiği Talisca hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Arabistan ekibi Al Nassr, Beşiktaş hakkında FIFA’ya başvuracağı öne sürüldü.

SEZONA FORMDA BAŞLADI

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’da forma giyen Anderson Talisca yeni sezona formda başladı. 29 yaşındaki on numara, Arap Kulüpler Şampiyonası’nda 4 müsabakada forma şansı buldu. Brezilyalı orta saha bu müsabakalarda 1 gol atma başarısı gösterdi. Anderson Talisca bu mücadelelerde takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi.

YENİ SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

Brezilyalı orta saha, 6 Nisan 2023’te Al Nassr ile olan sözleşmesini uzattı. Tecrübeli futbolcunun Suudi Arabistan ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026’da sona erecek. 29 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro.

ŞENOL GÜNEŞ NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Anderson Talisa ile görüştüğünü dile getirdi. Tecrübeli teknik direktör açıklamasında, “Talisca ile görüntülü konuştum. Çok özlediğini ve gelmek istediğini söyledi ama fiyat 10 milyon eurodan aşağı değil. Talisca, almak taraftara daha farklı bir heyecan katar. Alınsa başka oyuncu almaya gerek yok çünkü fazla mevkiyi alternatif haline getiriyor. O tarza daha uygun fiyata farklı bir oyuncu bulursan yine alırız. Talisca ‘Orta yol bulalım, gelmek istiyorum’ dedi. Ama istemek başka, gerçekler başka bir şey” ifadelerini kullandı.

TALISCA’DAN ŞENOL GÜNEŞ’E CEVAP

Al Nassr’ın tecrübeli on numarası Anderson Talisca, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Suudi Arabistan temsilcisinde mutlu olduğunu dile getiren Anderson Talisca paylaşımına, “Son zamanlarda ortaya çıkan yalan haberlerin aksine, bir transfer görüşmesi yapmadım. Al Nassr’dan ayrılmaya niyetim yok. Burada çok mutluyum ve sözleşmemi 3 yıl uzattım. Önümüzdeki sezona odaklanmaya devam ediyorum” notunu düştü.

FIFA’YA BAŞVURU YAPILABİLİR

Orta sahasını hücuma dönük bir yıldızla güçlendirmek isteyen Beşiktaş’ta yaşanan Anderson Talisca heyecanı çok kısa sürede sona erdi. Orta sahasını hücuma dönük bir yıldızla güçlendirmek isteyen Beşiktaş’ta yaşanan Anderson Talisca heyecanı çok kısa sürede sona erdi.

Bu arada Şenol Güneş’in eski oyuncusu Anderson Talisca ile ilgili açıklamalarının Brezilyalı futbolcuyla 2026’ya kadar resmi sözleşmesi bulunan Al-Nassr Kulübü tarafından yakından takip edildiği ileri sürüldü. Suudi Arabistan ekibinin, Beşiktaş ve Güneş hakkında FIFA’ya “transfer için ayartma” başvurusunda bulunabileceği savunuldu. Başvuru halinde FIFA’nın siyah- beyazlılardan savunma isteyebileceği aktarıldı.

YENİDEN BAKHTİYOR ZAYNUTDİNOV

Kartal’da gözler yeniden Bakhtiyor Zaynutdinov’a çevrildi. Siyah-beyazlı yönetim, CSKA Moskova’da forma giyen 25 yaşındaki Kazak orta saha oyuncusu için Rus kulübüyle yapılan görüşmelere hız verdi. Teknik Direktör Şenol Güneş önceki gün yaptığı açıklamada Türkiye’ye gelmesi halinde mavi kartla oynayabilecek Zaynutdinov’un birçok pozisyonda görev yapabilen değerli bir futbolcu olduğunu söylemişti. Güneş’in başarılı futbolcuyu kadrosunda görmek istediği ve bu konuda bekleyiş içinde olduğu ifade edildi. Şenol Güneş’in bu beklentisine karşılık vermek isteyen siyah-beyazlı yönetimin, CSKA Moskova’ya 3-4 milyon euro düzeyinde bir teklif yaptığı ileri sürüldü. Rus ekibinin 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Zaynutdinov’u bırakmak istemediği ancak kulüplerin ortak bir noktada buluşabilekleri kaydedildi.

METZ, MULEKA’YA TALİP OLDU

Kartal’a Jackson Muleka için Fransa’dan sürpriz bir teklif geldi. Ligue 1 ekibi Metz’in Demokratik Kongolu forvete resmen talip olduğu belirlendi. Metz’in Muleka’yı satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamak için siyah-beyazlılara teklifte bulunduğu ortaya çıktı. Fransız ekibinin teklif ettiği satın alma opsiyonunun 4 milyon euro düzeyinde olduğu aktarıldı. Siyah-beyazlı yönetimin, hazırlık dönemi ve KF Tirana ile oynanan maçlarda teknik heyetin gözüne girmeyi başaran Muleka’yı bu şartlarda bırakmayı düşünmediği ifade edildi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*