Beşiktaş’ta hedef Talisca! Brezilyalı yıldızın alternatifi Hollanda’dan

10 numara transferi için ilk hedef olarak Anderson Talisca’yı belirleyen Beşiktaş, Brezilyalı yıldızın kulübü Al Nassr’ı ikna etmeye çalışıyor. Diğer yandan menajerler, Ajax ve Hollanda Milli Takımı’nın yıldızını önerdi. Tecrübeli oyuncu, B planı olarak görülüyor. İşte Beşiktaş’taki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları…

GÜNEŞ’TEN İKİNCİLİK FORMÜLÜ

Spor Toto Süper Lig’de şampiyon belli olsa da Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında ikincilik yarışı sürüyor. Ligi ikinci sırada bitirmek isteyen Beşiktaş kalan iki maçını da kazanarak 6 puan almak istiyor.

Teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularıyla yaptığı toplantıda bu konuya değindi. Bu akşam Kasımpaşa deplasmanında galip gelmelerinin önemli olduğuna vurgu yapan Güneş’in, “Ligde 2. sırayı alarak sezonu güzel bitirmemiz önemli. Biz önce kendi işimize bakalım. Biz Kasımpaşa deplasmanında kazanarak, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini bekleyelim. Biz kazanamazsak, Galatasaray’ın derbide kazanmasının bir anlamı olmaz. O sebeple önce biz kazanalım sonra derbiden lehimize çıkacak sonucu bekleyelim” dediği bildirildi.

Tecrübeli çalıştırıcının 4 aydır kaybetmedikleri ve 6 maçtır da kazandıklarını futbolcularına hatırlatıp, “İkincilik elbette önemli ancak bir yandan da galibiyet serimizi devam ettirmek de önemli. Sezonu galibiyetlerle kapatmak bizim elimizde” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

ONUR BULUT SEZONU KAPATTI

Siyah-beyazlılarda tecrübeli sağ bek Onur Bulut’un sezonu kapattığı belirtildi. Onur’un ligde kalan Kasımpaşa ve Konyaspor maçlarında forma giyemeyeceği kaydedildi. 29 yaşındaki futbolcunun dizinde esneme olduğu vurgulandı.

BEŞİKTAŞ’TA TRANSFER HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Valerien Ismael ile yollarını ayırdıktan sonra Şenol Güneş’i göreve getiren Beşiktaş tecrübeli teknik adamla unutulmaz bir sezon geçirdi. Şenol Güneş, bu sezon 24 karşılaşmada 2.29 puan ortalaması yakalarken Beşiktaş bu süreçte 17 galibiyet 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Beşiktaş’ta gelecek sezon Şenol Güneş ile yola devam edilecek. Tecrübeli teknik adam yönetim ile transfer listesini paylaştı. Beşiktaş’ta yeni sezon mutlak hedef şampyonluk. Yönetim şampiyonluk hedefine ulaşmak için transfere çalışmalarına şimdiden başladı.

ÇEBİ’DEN TALISCA SÖZLERİ

Başkan Ahmet Nur Çebi, Futbol Sorumlusu Emre Kocadağ ile bir araya gelerek konuyu gündeme getirdi. Çebi, “Bu işe bir son verelim. Oyuncu ve kulübü ile konuşup kesin maliyet hesabı yapılsın. Yöneticiliğim döneminden beri her transfer dönemi yazılıp çiziliyor. Şartlarımıza uygun ise alalım. Değil ise noktayı koyayım. Net olalım” talimatını verdi.

Yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda şu anda bonservisi Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al-Nassr’da bulunan 29 yaşındaki oyuncu için şartlar zorlanacak. 2026 yılında kontratı bitecek olan oyuncu ile masaya oturulacak ve şartları sorulacak.

Suudi Arabistan Ligin’de takımı Al-Nassr ile çıktığı 23 maçta tam 20 gol atan Talisca 2 de asist katkısında bulunarak müthiş bir performans ortaya koydu.

TALISCA İÇİN BEKLEMEYE GEÇİLDİ

Gelecek sezonun kadro planlaması için gaza basan Beşiktaş Yönetimi, ilk etapta on numara ve stoper transferlerine odaklanmış durumda. Bu doğrultuda Suudi Arabistan’da forma giyen Kartal’ın eski yıldızını isteyen yönetim, Talisca için şartları zorlamaya devam ediyor. Brezilyalı futbolcu takıma gelmeye sıcak bakarkenKlaassen, kulübünün vereceği yanıt için beklemeye geçildi.

TALISCA’NIN ALTERNATİFİ KLAASEN

Son olarak da gündeme yeni bir isim geldi. Hollanda’nın köklü kulüplerinden Ajax’ın formasını giyen Davy Klaassen, menajerler aracılığı ile Siyah-Beyazlılar’a önerildi. 

MALİYET HESAPLARI YAPILIYOR

Ajax ile 1 yıllık daha kontratı bulunan 30 yaşındaki futbolcu için teknik heyetin vereceği rapor bekleniyor. Eldeki bir çok alternatifi masaya koyan yönetim, maliyet hesapları da yapıyor. Eğer teknik ekip, tecrübeli futbolcu için onay verirse hem oyuncu hem de kulübü ile temasa geçilecek.

WERDER BREMEN DE DEVREDE

Bu arada bu sezon 46 maçta 10 gol ve 3 asistlik performans sergileyen Klaassen’i isteyen tek kulüp Beşiktaş değil! Deneyimli futbolcu için Almanya Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen de devrede.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*