Beşiktaş’ta İkinci Başkan Engin Baltacı’dan tepki: Josef’in kırmızı kartının iptali gerekiyor

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında MKE Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda Beşiktaş’ı konuk etti. Mücadele, konup ekibin 3-2’lik üstünlüğüyle bitti. Bitiş düdüğüyle birlikte Ankaragücü’nü destekleyen bir taraftar sahaya atlayarak, Beşiktaşlı futbolcular Cenk Tosun ve Salih Uçan’a arkadan tekme attı. Güvenlik görevlileri olaya hemen müdahale ederken, sahaya giren taraftar yaka paça dışarı çıkarıldı. Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı, MKE Ankaragücü maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Engin Baltacı şu ifadeleri kullandı:

“Sahalarda, münferit de olsa şiddetin olmamasını istiyoruz. Seksen metre koşan bir taraftar, oyuncularımıza tekme atarken, arkadaşlarını korumak isteyen oyuncumuz Josef kırmızı kart gördü. Bu kabul edilemez. Ankaragücü yönetimi bizi iyi karşıladı ve ağırladı. Ankaragücü taraftarları maçı gerdi. Ankara Valiliği taraftarlarımızı stada almamakta son derece haklıymış.”

“İPTALİ GEREKİYOR”

“Genç bir oyuncumuzun olayları tektiklediği iddia ediliyor. Böyle bir şey yok. Oyuncumuzun hatası varsa gerekeni de yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Oyuncularımıza kimse el, dil uzatamaz. Sahalarda şiddetin terörize olmasına izin vermeyelim. Hakem kararlarına yorum yapmayacağım, yorumcular konuşacaklardır. Josef’in kırmızı kartının iptali gerekiyor. Bu konuda ısrarcı olacağız. Josef hakemi korumak için saldırgana müdahalede bulunsaydı kim kırmızı kart görecekti?”

“ÜZÜCÜ BİR AKŞAMDI”

“Ankaragücü seyircisinden kaynaklı gerginliği kabul etmiyoruz. Kırk beş dakika boyunca küfür edildi. Rakip takım kenar yönetiminin sık sık oyuna dahil olduklarını gördük. Üzücü bir akşamdı. Avrupa’dan futbolcu getiriyoruz. Yıldız oyuncuları bu ortamlarda yaşatırsak, onları ülkemizde tutabilir miyiz?”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*