Can güvenliği ve kamu düzeni

MİTHAT YURDAKUL Ankara – Geçen hafta boyunca Türk hükümeti ile müzakere halinde olduklarını bildiren Twitter, “Bize Twitter’ın mevcut mahkeme kararlarının tamamına uymayan tek sosyal medya kuruluşu olduğunu belirttiler. Bu tür birkaç uyarıdan sonra, Twitter’a yönelik bant daraltılması konusunda son bir tehdit olduğuna inandığımız bir uyarı aldık ve bu nedenle Twitter’ı hafta sonunda yapılan seçim süresince kullanılabilir durumda tutmak için dört hesaba ve 409 tweete erişim engelleme işlemi uyguladık” açıklaması yaptı.

Twitter’ın paylaştığı belgelere göre mahkeme tarafından iletilen bir kararda, “yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması” gerekçelerine dikkat çekildi.

Ankara’dan iletilen hakim kararında, bazı paylaşımların, devlet yöneticilerini hedef gösterdiği, kamu güvenliği açısından sakınca yarattığı belirtildi. Son dönemlerde bazı açıklamalarda bulunan yeraltı dünyasından bir ismin mesajlarının yanısıra, FETÖ’cü olarak bilinen bazı hesaplara ve PKK’ya yakınlığıyla bilinen çeşitli yayın organlarına ulaşımın engellenmesi istendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*