Cumhur İttifakı’nda son durum: Listenin iskeleti belli oldu

Milletvekili aday listeleri için partiler yoğun bir çalışma süreci yürütecek. İttifaklar açısından da oldukça çetin geçmesi beklenen bir 7 gün yaşanacak. 9 Nisan’a kadar ittifak partileri arasındaki görüşmeler sürerken, ayrı ayrı girme konusunda karar değişikliği olur mu? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Cumhur İttifakı’ndaki sıcak gelişmeleri aktardı.

 Dicle Canova’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

LİSTENİN İSKELETİ HAZIR GENÇ İSİMLER ÖNE ÇIKACAK

Temayül yoklamaları geride kaldı, mülakatlar bitti. Şimdi genel başkanların da dahil olduğu son denömece girildi. Partilerin önlerinde 7 gün var. 9 Nisan saat 17.00’ye kadar süre bulunuyor. Genel olarak son gün neredeyse son dakikalara kadar çalışma sürer.

Bugünden hiçbir ittifak için kesin konuşamıyoruz. Bu hafta çok çetin geçecek. AK Parti’de artık üst komisyon çalışmaları başlıyor. Cumhurbaşkanı’nın başkanlık ettiği üst komisyon gerçek değerlendirmeye yapacak. Listenin iskeletinin belli olduğu aktarılıyor.

42 İSİM LİSTEDE YOK

Daha çok genç ve kadın adayın olacağı söyleniyor. Üç dönemin uygulanacağı yönündeki beklenti yüksek. İstisnasız 3 dönem kuralının uygulanacağı aktarılıyor. AK Parti eğer bunu yaparsa yaklaşık 42 isim listeye girmeyecek. Kurmay isimlerin yerine yeni isimler görebiliriz.

HÜDAPAR’A SEÇİLEBİLİR SIRADAN 3 VEKİLLİK VERİLECEK

Cumhur İttifakı’nda netleşen başlık HÜDAPAR’ın AK Parti listelerinden girecek olması. Kulislerde seçilecek yerden 3 isime yer verileceği konuşuluyor. “Birçok ilden de listelerde daha alt sıralarda yer açılabilir” deniyor.

AK PARTİ-MHP ORTAK LİSTE YAPMAYACAK

MHP ve AK Parti ayrı girecek öyle görünüyor. Konuştuğum bir MHP kurmayı, “Bizim AK Parti ile başından beri ortak liste çalışmamız olmadı. 54 yıllık bir partiyiz. Belki 1 veya 2 vekil çıkarılan illerde ortak listenin avantajı olabilir ama bizim logomuz her şeyin üstünde gelir” ifadesini kullandı.

AK Parti-MHP komisyonlarının daha çok göç eden depremzedelerin iradelerinin sandığa yansıması üzerinden yapılan toplantılar olduğu belirtiliyor. MHP’de geçici liste bugün Bahçeli’ye sunulacak.

9 NİSAN’A KADAR KÜÇÜK DOKUNUŞLAR OLABİLİR

Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi açısından ne olur? Bazı dokunuşlar olabilir mi? Mesela 41 ilden kendi logoları ile girip bazı yerlerde AK Parti listelerinden girmek, AKP cephesi için bir seçenek hala. Bunun ötesi de olabilir mi? “Mümkün” mesajları veriliyor.

Gerçi Fatih Erbakan “Bizim AK Parti listesinden gösterecek adayımız” yok demişti. Destici ise “Ortak liste daha avantajlı” mesajını vermiş ve kapıyı aralamıştı. BBP ile görüşmeler var. 9 Nisan’a kadar süreç hareketli olur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*