Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem bölgesinde açıklamalar

Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana’da önceki gün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Gaziantep, Kilis ve Osmaniye’deki afetzedelerle bir araya geldi.

Erdoğan, bugün depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Esenboğa Havalimanı’ndan Adıyaman’a hareket etti.

Adıyaman’dan incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Millet olarak en büyük afetlerden birisi ile karşı karşıyayız. Çok büyük kayıplarımız oldu. 10 ilimizde ciddi yıkımlar oldu.

Kahramanmaraş ile Hatay ve Adana illerimizi ziyaret ederek oradaki durum tespitlerini yaptık. Dün de Gaziantep, Osmaniye ve Kilis’teydim. Depremzede kardeşlerimle bir arada olduk. Buradan da Malatya’ya hareket edeceğiz.

Yaşadığımız acıyı tarif etmekte kelimelerin kifayetsiz kaldığını iyi biliyorum. Hayatını kaybedenlerin vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991’e, yaralıların sayısı 75 bin 573’e ve 76 binin üzerinde vatandaşlarımız tahliye edildi.

Ülkemizdeki tüm arama ekipleriyle bu çalışmalar sürüyor. 94 ülkeden yardım talepleri çerçevesinde yardımlar gelmeye devam ediyor. 141 bin kişiyle dünyanın en büyük arama kurtarma ekibini toplamamıza rağmen istediğimiz hıza ulaştıramadığımız bir gerçektir. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*