DEAŞ’lı terörist ifadesinde ne söyledi? CNN Türk ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanlardaki ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı ziyarette DEAŞ’ın kritik bir isminin yakalandığını duyurmuştu.

CNN Türk muhabiri Ceylan Sever, o teröristin ifadesine ulaştı. Sever’in değerlendirmeleri şöyle;

Erdoğan, DEAŞ’ın sözde üst düzey teröristlerinden “Abu Zeyd/Üstad Zeyd” kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai’nin İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT’in ortak çalışmasıyla yakalandığını duyurmuştu. Ertesi gün de o terörist İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edilmiş ve savcı huzurunda safyalarca ifade verdikten sonra “Anayasayı İhlal” suçundan tutuklanması talebi gönderilmişti ve akabinde de burada da Silivri Cezaevi olarak bilinen Marmara Cezaevi’ne tutuklanarak gönderilmişti.

Peki kimdi bu terörist? Yakalanan DEAŞ’lı CNN Türk ekibinden “Abu Zeyd” kod adlı teröristin hem Bağdadi’den hem de Kardaş’tan sonra örgüt içerisinde öemli bir konumda yer aldığı edinilen bilgiler arasında. Birleşmiş Milletler raporunda bu kişimim Türkiye’de yakalanan “Abu Zeyd” kod adlı terörist olduğu değerlendiriliyordu.

İFADESİNDE NELER SÖYLEDİ?

Türkiye’ye nasıl girdiği, nasıl geldiği, nasıl barınabildiği ve nasıl saklandığı merak konusuydu. Bununla ilgili de sahte kimlik kullandığı ve bukalemun gibi kılık değiştirdiği ortaya çıkmıştı. Farklı peruklarla İstanbul’da dolaşırken güvenlik kameralarına anbean yansıyan görüntüleriydi bunlar.

İfadesinde ise eylemsel hiçbir eylemi kabul etmedi. Hiçbir eyleme katılmadığını sadece üst düzey bürokratik işlemlere katıldığını söyledi. Adalet Bakanı olduğunu, örgüt içerisinde sözde Adalet Bakanlığı ve kadılık yaptığı söyledi. Daha sonrasında Bağdadi ile olan irtibatını da kabul etti.

ÖRgüte küserek Türkiye’ye geldiğini, örgütle uzun zaman önce bağını koparttığını iddiasına bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*