Dires Mertens ve eşi manşetlere taşındı: Asla geri adım atmaz! Güzel jest

Tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketleri sonrası kulüplerin yardımları devam ediyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray başta olmak üzere tüm Türk kulüpleri bölgeye yardım malzemeleri göndermeye devam ediyor.

Galatasaray da Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerine kayıtsız kalmazken sarı-kırmızılıların Belçikalı yıldızı Dries Mertens ve eşi Katrin Kerkhofs, Nef Stadyumu’na giderek depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri için yardımda bulundu.

Galatasaray, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde ciddi hasarlara sebep olan depremlerin ardından, başlattığı yardım kampanyası ile toplanan malzemeleri afet bölgelerine göndermeye devam ediyor. Bu çalışmalara sarı-kırmızılıların Belçikalı futbolcusu Dries Mertens de katıldı. Mertens, eşiyle birlikte Nef Stadyumu’ndaki yardım merkezine gelerek çalışmalara destek verdi.

İTALYAN BASININDA MANŞETLERDE

Dries Mertens ve eşi Katrin Kerkhofs’un Nef Stadyumu’nda yapılan çalışmalara destek verdiği görüntüler İtalyan basınında da geniş yankı buldu.

La Gazzetta dello Sport “Galatasaray ve Mertens de depremzedelere yardım için iş başında” başlığını kullandı.

Haberin detayında “Dries Mertens asla geri adım atmaz. Napoli’de geçirdiği 9 sezonun ardından geçtiğimiz yaz Galatasaray’a transfer olan Belçikalı forvet, Türkiye’nin başına gelen trajedi karşısında kolları sıvadı. O ve eşi Katrin, depremzedeler için gelen yardımları boşaltmak ve organize etmek için kulübün Nef Stadı’nda düzenlediği merkezde hazır bulundu. Galatasaray, fotoğrafları kulübün Instagram profilinden yayınladı. Maddi durumu iyi olmayanlara yaptığı yardımlarla defalarca öne çıkan Belçikalı oyuncu için bu yeni bir şey değil. Napoli’de, evsizlere pizza dağıtmak için ara sıra bazı arkadaşlarıyla geceleri dolaşıyordu. Ya da kendini çocuklara kıyafet toplamaya ve hastane ziyaretlerine adadı.” ifadelerine yer verildi.

“SADECE EKONOMİK OLARAK ÖN PLANDA DEĞİL”

Corriere dello Sport, Mertens’in depremzedeler için yapılan yardımlara verdiği desteği “Mertens ve eşinin Galatasaray stadında yaptığı güzel jest” başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu.

Haberde şu ifadelere yer verildi;

“Son günlerde Türkiye’yi kasıp kavuran dram tüm ülkeye damgasını vurdu. Saatler geçtikçe ölümlerin sayısı artmaya devam ediyor. Benzeri görülmemiş bir deprem. Türkiye’nin güneyindeki birçok bölge yerle bir oldu. 

Türkiye’de ve Avrupa’nın geri kalanında, etkilenen bölgelere gönderilmek üzere temel ihtiyaçları toplamak için dayanışma makinesi derhal harekete geçirildi. Galatasaray taraftarları, kulüple birlikte insani yardıma önemli katkı sağlamak için bir çalışma başlattı. 

Eski Napoli oyuncusu Dries Mertens, eşiyle birlikte -sadece ekonomik olarak değil- destek vermek için öne çıktı. Futbolcu, kısa süre sonra Türkiye’nin güneyine ulaşacak olan sevkiyatların hazırlıklarına son saatlerde aktif olarak katıldı.

TUTTOSPORT: MERTENS DEPREMZEDELER İÇİN ÖN SAFLARDA

İtalyan Tuttosport, Mertens’in Nef Stadyumu’ndaki görüntülerini yayınlayarak “Mertens depremzedelere yardım için ön safta.” başlığını kullandı.

Haberin ayrıntısında “Dries Mertens, Galatasaray stadyumunun otoparkında bazı kolileri paketlemekle meşgul.” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*