Ege’de film gibi operasyonun detayları ortaya çıktı!

Muğla’nın Bodrum ilçesine Türk karasularından çıkmak üzereyken Sahil Güvenlik tarafından çarpılarak durdurulan lüks yata gerçekleşen operasyonun detayları paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; 26 Temmuz 2022 tarihinde, Muğla ili Bodrum ilçesi Güllük Limanı’na intikal halinde olan Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki “Ocean Blue” isimli ticari gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair alınan bilgi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından uyuşturucu operasyonu başlatıldığı belirtildi.

LÜKS YAT TİCARİ GEMİYE YANAŞTI

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından “Ocean Blue’ isimli ticari geminin takibi esnasında lüks bir yatın gemiye yaklaştığını tespit etti.

Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı “Belgor” isimli motor yatın ticari gemiye yanaşıp ayrıldığının görülmesi üzerine, Vanuatu bayraklı “Ocean Blue” isimli ticari gemi Sahil Güvenlik tarafından durduruldu.

Ancak ABD bayraklı “Belgor” isimli motor yat yapılan tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya devam etti. 

SAHİL GÜVENLİK PEŞİNE DÜŞTÜ

4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, 1 Sahil Güvenlik Uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 1 Helikopter ile takip edilen lüks yat, önleme manevraları ile zor kullanılarak durduruldu.

Yata yandan çarparak içeriye giren Sahil Güvenlik ekipleri yatın içerisinde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerince “Belgor” isimli motor yat ile “Ocean Blue” isimli ticari gemide ve denizde yapılan incelemeler neticesinde 28 Temmuz 2022 tarihinde denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kg, Jandarma ekipleri tarafından ise kıyıda yaklaşık 21 kg olmak üzere toplam 81 kg kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kg skunk ele geçirilmiştir.

Yakalanan ticari gemide, motor yatta, denizde ve kıyı şeridinde arama faaliyetlerine devam edilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*