Enerjisi yüksek vites büyütecek

AYLİN RANA AYDİN – Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, grubun yeni dönemde yapacağı enerji yatırımları, halka arz planları ve stratejilerini düzenlenen basın toplantısıyla paylaştı. Ağaoğlu’nun gayrimenkulde Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olduğunu ve sektörde jenerik marka haline geldiklerini söyleyen Kutluğ, ancak sadece bir gayrimenkul şirketi olmadıklarını, 2007 yılında Türkiye’de ilk rüzgâr enerjisi lisanslarını alan şirketlerden biri olduklarını vurguladı. Kutluğ, başta yenilenebilir enerji olmak üzere grubun aldığı stratejik karar doğrultusunda sürdürülebilirlik prensiplerine uygun diğer sektörlerde de büyüyeceklerini kaydetti.

Bugüne kadar yapılan yatırımlarla birlikte grubun geliştirdiği toplam kurulu gücü 637 megavata ulaştırdıklarını bildiren Kutluğ, “Şu anda Ağaoğlu Enerji Grubu çatısı altında devam eden ve yıl sonunda tamamlanacak olan yatırımlarla birlikte 364 megavatlık bir kurulu gücümüz var” dedi.

5 yılda 1000 megavat

Enerji grubu çatısı altında 4 şirketin yer aldığını aktaran Kutluğ, “Hedefimiz 3 yılda 500 megavata, 5 yılda da 1000 megavata ulaşmak” dedi. Enerjide portföyün büyük kısmının GES ve RES’lerde olduğunu, aynı zamanda Düzce’de katı atık üreten bir santrale sahip olduklarını belirten Kutluğ, gelecekte dünyanın güneş, rüzgâr ve katı atıktan enerjiye odaklanacağını söyledi. Başta rüzgâr santralleri olmak üzere bugüne kadar yenilenebilir enerji sektörüne 550 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Kutluğ, “Bu yılın sonuna kadar enerji alanında yaklaşık 2 milyar TL’lik bir yatırım bütçemiz var” diye konuştu.

Yeşil hidrojen

Kutluğ, ayrıca, “Şu an tüm dünya enerji depolaması üzerinde çalışıyor ve bunu başaran enerjide oyunu değiştirecek. Yine tüm dünyanın üzerinde çalıştığı bir diğer başlık ise yeşil hidrojen. Bu iki konu üzerinde ciddi çalışmalarımız var. Entegre bir enerji grubu haline gelmek için bu alanlara da yatırım yapma hedefimiz var. Bir diğer konu ise kullanımı çok hızlı bir şekilde artacak olan elektrikli araçlar. Biz de elektrikli araç şarj istasyonları konusunda alternatifleri düşünebiliriz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*