Eric Cantona’dan Cristiano Ronaldo’ya olay sözler! ‘Bir gün öleceğim’

Al Nassr’ın yeni transferi Cristiano Ronaldo’ya sert çıkan son isim Eric Cantona oldu. Premier Lig efsanesi, Portekizli yıldız hakkında şoke eden ifadeler kullandı. 37 yaşındaki oyuncunun eski halinde olmadığını belirten Eric Cantona’nın eleştirileri büyük ses getirdi.

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag’ın fazla forma şansı vermediği Cristiano Ronaldo’nun İngiltere’de verdiği röportaj ortalığı karıştırmıştı. Portekizli yıldızın Eric Cantona’yı ‘saygısız’ olarak nitelendirmesinin ardından sözleşmesi feshedilmişti.

Cristiano Ronaldo’ya Avrupa’dan, Amerika’dan ve Brezilya’dan teklifler gelmesine rağmen Portekizli yıldız tercihini Suudi Arabistan’dan yana kullandı. 37 yaşındaki santrfor, Al Nassr ile sözleşme imzaladı. Al Nassr’ın Cristiano Ronaldo’ya sponsorluk anlaşmalarıyla birlikte yıllık 200 milyon euro vereceği belirtildi.

RIO FERDINAND DESTEK VERDİ

Cristiano Ronaldo’nun Al Nassr’la 2,5 yıllık sözleşme imzalamasının ardından ilk açıklama Rio Ferdinand’dan geldi. Manchester United’ın eski kaptanı Rio Ferdinand, Portekizli yıldızın transferi sonrası şu açıklamayı yaptı: “Nihayet mutlu olmasına sevindim. Hangi seviyede oynarsanız oynayın her futbolcu için asıl mutluluk oynadığınız kulüpte nasıl hissettiğinizdir. Orada mutlu olmak en önemli şeyler biri. Bu yüzden pek çok insanın gitmesini beklemediği bir ülke de olsa Cristiano Ronaldo’nun mutlu olmasına sevindim.”

Futbol tarihinin en yüksek maaşa sahip futbolcusu unvanına sahip olan Cristiano Ronaldo’nun bu tercihi gündem yarattı. Portekizli yıldızın bu kararı futbol kamuoyunu ikiye böldü. Beşiktaş’ın eski futbolcusu Miralem Pjanic, 37 yaşındaki yıldıza destek verdi. Tuttosport’a röportaj veren Bosna Hersekli oyuncu, “Çok iddialı bir kulüp. Orta Doğu, futbolun geleceği olacak Sunacak çok şeyi olan ülkeler var, ancak potansiyelleri henüz gerçekleşmedi. Elbette futbol burada da gelişecek. Bu yüzden Ronaldo’nun kararına şaşırmadım. Arabistan’da futbol sanıldığı kadar kolay değil. Ronaldo’nun ülkede sporun gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

BRUNO FERNANDES’TEN OLAY GÖNDERME

Manchester United’ın Manchester City’i mağlup ettiği dev derbinin ardından Bruno Fernandes’in yaptığı açıklamalar büyük ses getirdi. Cristiano Ronaldo ile tartıştığı iddia edilen Bruno Fernandes’in Manchester derbisi sonrası kullandığı ifadeler 37 yaşındaki yıldıza gönderme olarak vurgulandı. İşte Bruno Fernandes’in o sözleri: “En önemli şey kazanmaktı. Muhteşem bir geri dönüş oldu. Öncesinde bireylerden oluşan bir ekiptik. Şimdi ise bir takımız.”

ERIC CANTONA’DAN ŞOKE EDEN ÇIKIŞ

Manchester United’ın efsane futbolcularından Eric Cantona, Cristiano Ronaldo’ya sert çıktı. Portekizli yıldızın yaşlandığının farkında olmadığını belirten Eric Cantona, “Bence Ronaldo halen farkında değil, artık 25 yaşındaymış gibi oynayamaz. Artık yaşlandı ve oynamadığı için mutsuz olmak yerine ‘Tamam, artık 25 yaşında değilim ve her maçta oynayamam. Genç oyunculara yardımcı olup bunu kabullenmem lazım.’ demeliydi. Bu sadece futbola has bir durum değil, yaşladığınızın farkında olmalısınız” dedi.

Futbolcuların kariyerinin son dönemlerinde yaşadıklarından bahseden Eric Cantona, “Mesela ben de 30 yaşındaki halim gibi koşamam ve bunu kabulleniyorum. Bir gün öleceğim, bunu da kabulleniyorum. Kabul etmek zor ama buna mecbursunuz. Kariyerinizin sonuna geldiğinizde küçük bir ölüm yaşıyorsunuz ama yeni bir şeye başlamanız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*