Eski Fenerbahçeli Kim Yeon-Koung Türkiye için bağış topladı! Çığ gibi büyüdü

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye ayni ve nakdi yardımlar gitmeye devam ediyor. Voleybol camiası hassas süreç için birlik oldu. Birçok yerli kulüp yardım için seferber olurken ülkemizde forma giyen ve kariyerine Güney Kore’de devam eden Kim Yeon-Koung’un topladığı bağış ise alkış aldı.

4 VOLEYBOLCU DAHA HAYATINI KAYBETTİ
Türkiye Voleybol Federasyonu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin ardından enkaz altında kalan Hatay Voleybol Takımı oyuncuları Gözde Öztürk, Dilek Mucuk, Ahsen Baş ve İrem Kurtoğlu’nun hayatını kaybettiğini duyurdu.

TVF’den vefatlarla ilgili yapılan açıklamada, “Hatay Voleybol Takımı sporcularından Gözde Öztürk, Dilek Mucuk, Ahsen Baş ve İrem Kurtoğlu’nun deprem felaketinde vefat ettiklerini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sporcularımıza ve hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; aileleri ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Camiamızın başı sağ olsun” denildi.

NOVARA BİLET GELİRLERİNİ BAĞIŞLAYACAK
Milli pasör çaprazımız Ebrar Karakurt’un forma giydiği Igor Gorgonzola Novara, bugün oynanacak VakıfBank maçının bilet gelirlerinin, Türkiye’deki depremzedeler için bağışlanacağını açıkladı.

Ebrar Karakurt, Bergamo – Igor Gorgonzola Novara karşılaşması öncesi sahaya Türk bayrağı ile çıktı ve sosyal medya hesabından, “Kalbim, aklım, fikrim ülkem ile” paylaşımını yaptı.

ESKİ FENERBAHÇELİ KIM YEON-KOUNG TÜRKİYE’Yİ UNUTMADI
Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe Grundig ve Eczacıbaşı Vitra formalarını giyen Güney Koreli voleybolcu Kim Yeon-Koung, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen afetzedeler için yardım kampanyası başlatmıştı. Instagram’da 1.6 milyon takipçisi bulunan Koung yardım için önemli bir farkındalık yarattı.

YARDIM KAMPANYASI ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ: 7 MİLYON 340 BİN
Güney Koreli yıldız toplanan bağışın son rakamını açıkladı. Kim Yeon-Koung’un Türkiye ve Suriye için başlattığı yardım kampanyasında toplam 7 milyon 340 bin Türk Lirasına (500 milyon won) ulaştı.

2011 yılında Fenerbahçe’nin kadrosuna katılan yıldız smaçör, oyunu ve sempatik tavırlarıyla sarı lacivertli taraftarın sevgilisi olmuştu. Türkiye’deki ikinci döneminde ise Eczacıbaşı forması giyen Kim, kendisinden beklenilen performansı burada da sergilemişti.

ZEHRA GÜNEŞ: “BİRKAÇ AİLENİN YILLIK KİRA MASRAFINI ÜSTLENECEĞİM”
‘Filenin Sultanları’nın önemli isimlerinden olan milli voleybolcu Zehra Güneş de deprem felaketi sonrası sessiz kalmadı. Milli yıldız, afetzedeler için başlattığı yardım kampanyasını 2,4 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabından duyurdu.

Milli yıldız, depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılayacağını duyurdu ve şu paylaşımda bulundu: “Depremzede ailelerimizden birkaçının yıllık kira masrafını üstlenmek istiyorum. Evlerin içini benimle birlikte tamamlamak isteyenler, lütfen benimle iletişim geçin.”

KUZEYBORU’DAN YARIDM ÇALIŞMASI
Misli.com Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Aksaray ekibi Kuzeyboru’da kaptan Arelya Karasoy ile Brezilyalı orta oyuncu Ana Beatriz Correa ve Belaruslu pasör çaprazı Hanna Klimets, takım arkadaşlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımız için yapılan yardım kampanyasına katılarak çalışmalara destek oldu. Kuzeyboru’dan yapılan paylaşımda voleybolcuların yardım kolilerini taşıdığı anlara yer verilerek herkesi depremzedelere yardım etmeye davet ettikleri belirtildi.

BEATRIZ: BURADA OLMAM GEREKTİĞİNİ ANLADIM
Türkiye’de kalmasıyla ilgili gelen soruya cevap veren Brezilyalı voleybolcu Ana Beatriz Correa, “Ailemi, sevdiğim insanları görmek için sabırsızlanıyorum ama herkes burada bulunma amacımı anlıyor. Depremin olduğu gün neden bunu yaşadığıma dair cevaplar bulmaya çalıştım ama burada olmam gerektiğini anladım. Bazen elimizden gelenin en iyisini nasıl yapacağımızı tam olarak bilmesek bile, asıl niyetin yardım etmeye devam etmek olduğunu biliyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*