Eyüpspor’un yıldızından Arda Turan övgüsü! ‘Defalarca takım çalıştırmış gibi’

Türk futbolunun efsane isimlerinden Arda Turan’ın, Eyüpspor’un başında teknik direktörlüğe ilk adımı atmasının ardından İstanbul ekibinin yıldızlarından Olivier Thill’e, genç hocayı anlattı. Başarılı orta saha, Arda Turan’ın teknik adamlığını, ‘İlk deneyimi ancak sanki daha önce defalarca takım çalıştırmış gibi’ sözleriyle özetledi. İşte detaylar…

Sezona ‘Süper Lig’ parolasıyla başlayan, uzun bir süre de ligi zirvede götüren Eyüpspor sonrasında bir düşüş yaşamıştı. İbrahim Üzülmez’le yollarını ayıran eflatun-sarılılar eski hocası Zafer Turan’ı takımın başına getirse de bu macera sadece 4 maç sürdü. Süper Lig kadrosu kuran Eyüp ligin son virajında takımı Arda Turan’a emanet etti.

TARAFTARIN SEVGİSİNİ KAZANDI

Bu karar futbol gündeminde sürpriz etkisi yaratırken ilk teknik direktörlük deneyiminde Arda Turan da İstanbul ekibiyle 3 maça çıktı ve 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Taraftarın sevgisini kazanan efsanevi futbol adamını takımın yıldızlarından Olivier Thill anlattı.

Fanatik’e konuşan Lüksemburglu futbolcu, Arda Turan’la çalıştıkları için çok mutlu ve çok şanslı olduklarını söyledi ve ekledi:

“Arda hocanın geleceğini tüm takımla beraber aynı anda öğrendik. Herkes çok mutlu oldu. Çünkü her futbolcu Arda Turan’ı tanır. Atletico Madrid, Barcelona ve Galatasaray… Bu inanılmaz kulüplerde oynamış ve herkes tarafından saygı gören bir oyuncuydu. Açıkçası büyük bir efsaneydi. Biz oyuncular, onun deneyimi ve kariyerinden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz, ondan çok şey bekliyoruz.”

“DEFALARCA TAKIM ÇALIŞTIRMIŞ GİBİ”

“Bu onun ilk teknik direktörlük deneyimi fakat bunu anlamıyorsunuz. Sanki daha önce defalarca takım çalıştırmış gibi… Çok büyük hocalarla çalıştı, hepsinden bir şeyler öğrenmiş gibi. Taktik mentaliteye çok önem veriyor ve topla oynamayı seven bir takım istiyor. Bu da harika bir şey. Ondan çok şey öğrenirken aynı zamanda onun futbol anlayışından çok zevk alıyoruz. Belki istediğimiz sonuçları ilk maçlarda alamadık, şanssızdık ama oyunumuz gelişiyor, sonuçlar da gelecektir. Bundan eminim. Herkes ona çok saygı duyuyor ve o bulunduğu ortamı hep güzelleştiriyor.”

Bayern zirveye dönerken Kimmich’in iki harika asisti

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*