Fenerbahçe’de Joshua King’in sırrı ortaya çıktı! Jorge Jesus faktörü

Fenerbahçe’de sakatlıkların ardından müthiş bir geri dönüşe imza atan Joshua King, performansı ve skor katkısıyla dikkat çekerken, bunun sırrının Teknik Direktör Jorge Jesus’a bağlı olduğu ortaya çıktı.

BATSHUAYI VE KING’DEN MÜTHİŞ PERFORMANS

Fenerbahçe’nin Norveçli golcüsü Joshua King, gösterdiği performansla dikkat çekti. Yaşadığı talihsiz sakatlıktan sonra müthiş bir dönüş yapan Kıng, çıktığı son 5 maçta 4 kez rakip fileleri sarstı ve takım arkadaşlarına 2 kez asist yaptı.

Sarı-lacivertlilerin bir diğer golcü futbolcusu Michy Batshuayi, Fenerbahçe forması ile 14 karşılaşmaya çıktı. Belçikalı futbolcu, söz konusu maçlarda 10 kez gol atmayı başardı. Bunun yanında 1 kez de asist yaptı. Michy Batshuayi, Dünya Kupası’nda Kanada’ya karşı da bir gol kaydetti.

KING: FENERBAHÇE’YE BÜYÜK MAÇLAR İÇİN GELDİM
“2 asist yaptım, 1 gol attım. İyi bir maçtı. Ligde lideriz. Avrupa’da devam ediyoruz. Kupada tur atladık. Her turnuvayı kazanmak istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. İşimizi yapıyoruz. İhtiyacımız olan galibiyetle soyunma odasına geri döndük. Fenerbahçe gibi harika bir kulübü bu büyük maçlar için geldim; Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş gibi maçlar. Hafta sonu oynayacağımız maç için sabırsızlanıyorum.”

ÖZEL ANTRENÖR
Sezon başında bedelsiz kadroya katılan Norveçli yıldız, sakatlıklar nedeniyle tam anlamıyla randıman sağlayamamıştı. Dünya Kupası arasını fırsat bilen King için Fenerbahçe’de teknik heyet, özel bir program hazırladı. Jorge Jesus’un ekibinde yer alan Marcio Sampaio’nun hazırladığı programı aksatmadan yerine getiren King, ayrıca özel antrenör eşliğinde de çalışmalarını sürdürdü.

Adeta tatil yapmadan antrenmanlarını aksatmayan tecrübeli forvet, idmanlardan son derece hazır bir görüntüde geldi. 30 yaşındaki futbolcu, bu çalışmalarının karşılığını da kısa sürede aldı. Jorge Jesus’un da yakından ilgilendiği ve bire bir görüşmeler yaptığı King, motivasyonunu da üst seviyeye çıkardı.

Kariyerinin büyük bölümünü Premier Lig’de geçirdiği için fiziksel olarak zaten yoğun tempoya alışkın olan King, sakatlığını tamamen atlatınca yeniden kendini buldu. Deneyimli yıldız, Dünya Kupası arasında oynanan 4 hazırlık maçında 3 gol atarak yakaladığı çıkışı gözler önüne serdi. King’in Ziraat Türkiye Kupası’nda İstanbulspor önünde sergilediği 1 gol, 2 asistlik performansı da tribünlerden alkış aldı. Özellikle cumartesi akşamı deplasmanda oynanacak kritik Trabzonspor maçı öncesi, Joshua King’in yakaladığı çıkış herkesi umutlandırdı. 

ARADAN ÖNCE ARADAN SONRA
Joshua King’in Fenerbahçe kariyeri ikiye ayrıldı. Norveçli yıldız adeta Dünya Kupası’ndan önce ve sonra olarak iki ayrı dönem yaşadı.
Aradan önce sakatlıklar nedeniyle istediği ritmi bulamayan 30 yaşındaki oyuncu, esas şimdi kendini göstermeye başladı. İlk etapta ligde 2, Avrupa’da da 5 maça çıkan King, rakip filelere 3 gol gönderdi, 1 asist yaptı. Aradan sonra ise ilk resmi maçında İstanbulspor karşısında 1 gol, 2 asiste imza attı.

 

MÜTHİŞ BATSHUAYİ
Fenerbahçe’de kariyerinin en iyi dönemlerinden birini yaşayan Michy Batshuayi gollerini sıralamaya devam ediyor. Belçikalı forvet, şimdiden sarı-lacivertli forma altında 14 resmi maçta 10 gol attı. 28 yaşındaki forvet Fenerbahçe’de çıktığı tüm kulvarlarda gol atmayı başardı.

Belçika Milli Takımı’nda da başarıyla oynayan yıldız golcü, 2022-23 sezonunda kendini buldu. Beşiktaş’ta geçen sezon tepkilerin hedefinde olan Batshuayi, Fenerbahçe’de küllerinden doğdu.

İşte Batshuayi’nin 2022-23 sezonu karnesi: Fenerbahçe ile Süper Lig’de 7 maç, 5 gol, 1 asist, Avrupa Ligi’nde 6 maç, 3 gol, Türkiye Kupası’nda 1 maç, 2 gol, Belçika ile, UEFA Uluslar Ligi 6 maç, 3 gol, 3 asist, 2022 Dünya Kupası 2 maç, 1 gol.

GÖZLER TRABZONSPOR MAÇINDA
Ziraat Türkiye Kupası’nda İstanbulspor’u rahat geçerek son 16 turuna yükselen Fenerbahçe’de gözler Trabzonspor maçına çevrildi.Dünya Kupası arası sonrası ligde ilk maçına Trabzonspor deplasmanında çıkacak olan sarı-lacivertlilerde hazırlıklar hemen başladı. Jorge Jesus yönetimindeki antrenman, salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmasıyla start aldı. İstanbulspor maçında forma giyen isimler yenilenme antrenmanı gerçekleştirirken, diğer futbolcular da normal programını uyguladı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*