Fenerbahçe’de savunmaya joker: Luan Peres

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Luan Peres, dün akşam İstanbul’a geldi. Saat 22.30’da İstanbul Havalimanı’na gelen Luan Peres daha sonra kaldığı otele geçti. Öte yandan tecrübeli savunmacı dün Marsilya’da kulüp tesislerinde teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla vedalaştı.

‘BİR KALECİ GETİRMELİYİZ’

Jorge Jesus, dün akşam Portekiz’de yayın yapan Canal 11’in canlı yayına katıldı. Jesus, İstanbul’daki yayında birçok önemli konuya değindi. Portekizli hoca Gustavo Henrique ile daha anlaşma olmadığını ifade edip, “Defansta en iyi oyuncumuzu kaybettik. 2 stoper daha lazım. Luan Peres’le anlaştık. Gustavo Henrique’de ise henüz karar alınmadı, daha çözülmedi. Tanıdığım ve anlaştığım oyuncuları tercih ediyorum. William Carvalho ve Arao’yu istemiştim. Carvalho zordu ama Arao oldu, çok mutluyum. Bir de kaleci getirmeliyiz. Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri bizde ama sakatlık olabilir” dedi.

‘ANA HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK’

Taremi iddialarını yanıtlayan Jesus, “Taremi beğendiğim bir oyuncu ama hücumda 4 tane futbolcum var, o yüzden olmaz. Ancak bir oyuncu seçme hakkım olsa ve kulübün o kadar parası olsa Darwin Nunez’i isterdim” diye ekledi. Fenerbahçe’ye neden geldiğini de açıklayan tecrübeli teknik adam, “Buraya gelmeden önce Avrupa’nın 5 büyük liginden ilgi vardı. Everton, Lyon ve Corinthians gibi kulüpler. Ben ama şampiyon olmak istiyorum. Buradaki ana hedefimiz şampiyonluk. Müthiş tutkulu bir taraftar var burada. Dinamo Kiev maçından sonra bizi alkışladılar, bu beni gururlandırdı” yorumunu yaptı.

Luan Peres’in transfer edileceğini 26 Temmuz günü sadece Milliyet Gazetesi okuyucularına duyurmuştu.

SÖZLEŞMESİ BELLİ OLDU

Fenerbahçe ve Marsilya arasındaki görüşmeler tamamlandı. Marsilya’nın bu transferden 3 milyon euro net bonservis geliri ve bonuslar alacağı belirtildi. 3 yıllık sözleşmeye imza atacak Brezilyalı futbolcunun da 1 milyon euro net maaş ve bonuslarla 1.5 milyon euroya yakın kazancı olacağı belirtildi.

HEM STOPER HEM SOL BEK

Hem sol stoper hem de sol bek olarak görev yapabilen 28 yaşındaki futbolcu, hava toplarında da çok etkili. 1.90 boyunda olan Peres, Jorge Jesus’un Flamengo’da çalıştığı dönemde rakibi olarak Santos forması giyiyordu. Marsilya’da 2021-22 sezonunda tam 50 resmi maçta 4 bin 34 dakika süre alan Luan Peres, 25 maçta sol bekte yer aldı, takımında en fazla süre alan isim oldu. Peres, maç başına 4 top kesme, 3 hava topu kazanma, maç başına 6 uzun topla çıkma gibi önemli istatistikleri de sahipti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*