Fenerbahçe’de şoke eden Jayden Oosterwolde gerçeği! Transfer için yapılan anlaşma ortaya çıktı

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe’nin ara transfer ve tescil döneminde kadrosuna dahil ettiği Jayden Oosterwolde konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı. Genç futbolcunun sözleşmesindeki şoke eden detay ortaya çıktı.

Fenerbahçe, Parma’dan Jayden Oosterwolde’yi 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna dahil etti. Genç futbolcu, sarı-lacivertlilerle 30 Haziran 2027’ye kadar sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe’den Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Profesyonel futbolcu Jayden Quinn Oosterwolde’nin transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Parma Calcio 1913 S.R.L. kulübüne toplam transfer bedeli olarak 6.000.000 Avro ödenecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından karşılanacaktır.”

BRUMA’NIN BONSERVİSİ ALINDI

Fenerbahçe’de kurmaylar ara transfer ve tescil döneminde ilk olarak Bruma’nın bonservisini aldı. Sarı-lacivertliler, PSV Eindhoven’a 4 milyon 250 bin euro satın alma opsiyonunu ödedi. Süper Lig devi, bonservisini aldığı Bruma’yı sezon sonuna kadar Braga’ya kiraladı.

Sarı-lacivertliler, savunma kurgusuna Adana Demirspor’dan Samet Akaydın’ı dahil etti. 28 yaşındaki stoper için 3 milyon 700 bin euro bonservis bedeli ödendi. Samet Akaydın ile 30 Haziran 2026’a kadar sözleşme imzalandı.

Süper Lig devi, Barcelona’da forma şansı bulmakta zorlanan Emre Demir’i de bedelsiz olarak kadrosuna dahil etti. Emre Demir, sezon sonuna kadar Spor Toto 1. Lig ekibi Samsunspor’a kiralandı.

GENÇLER KİRALANDI, LEMOS GÖNDERİLDİ

Fenerbahçe’de forma şansı bulmakta zorlanan genç yıldız adayları tecrübe kazanmaları adına kiralık olarak takımdan ayrıldı. Sol bek Çağtay Kurukalıp ile merkez orta saha Eyüp Akcan, Spor Toto 3. Lig ekibi Iğdır FK ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. 16 yaşındaki on numara Isak Vural, ‘oynama garantisiyle’ Hammarby’e kiralandı.

Sarı-lacivertlilerde Jorge Jesus’un forma şansı vermediği Mauricio Lemos’un sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonucunda feshedildi. 27 yaşındaki Uruguaylı stoper, Brezilya Serie A ekibi Atletico Mineiro ile anlaşma sağladı.

İLK MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe’nin Parma’dan transfer ettiği Jayden Oosterwolde, sarı-lacivertli takımda ilk maçına Konyaspor karşısında çıktı. Jorge Jesus, genç sol beki müsabakanın son dakikalarında oyuna dahil etti.

Hollandalı futbolcu müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, “Yaptığım başlangıçtan dolayı oldukça mutluyum. Takım olarak da iyi bir iş ortaya koyduk. Maça iyi hazırlanmıştık, iyi oyun oynadık. Aldığımız galibiyetten ötürü mutluyuz” dedi.

SÖZLEŞMEDE ŞOKE EDEN MADDE

Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre; Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde’yi 7 milyon euro ve üzerinde bir rakama satarsa, anlaşma gereği elde edilen karın yüzde 30’unu Parma’ya ödeyecek.

21 yaşındaki Hollandalı sol bek bu seozn Parma’da 19 maçta forma şansı buldu ve rakip fileleri 1 kez havalandırdı. Jayden Oosterwolde’nin güncel piyasa değeri 2 milyon euro. Twente altyapısında yetişen Jayden Oosterwolde için Parma sezon başında 3 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*