Filenin Sultanları’nda Zehra Güneş gerçeği! Canlı yayında açıkladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, VNL’in Hong Kong ayağında fırtına gibi esmeye devam ediyor. Hollanda galibiyeti sonrası alınan Polonya yenilgisine rağmen Filenin Sultanları, Polonya karşısında üstün bir oyun sergiledi. Sahadan galibiyetle ayrılan takımda Zehra Güneş ile ilgili gelişme yaşandı.

ANTALYA’DA 4’TE 3 YAPTIK
Antalya’daki İlk hafta maçlarında İtalya, Sırbistan ABD ve Güney Kore ile karşılaşan Sultanlar bu etabı 4’te 3 ile kapadı. Milliler, ABD’ye karşı müthiş bir geri dönüşe imza atsa da karar setini kaybetti ve 3-2 mağlup oldu.

Hong Kong etabına Hollanda maçıyla başlayan Sultanlar rakibine set vermedi. Dünkü mücadelede ise turnuvanın yenilgisiz takımı Polonya ile karşılaştı. Setlerde baş başa mücadele sergilemesine rağmen Polonya sahadan 3-0 galip ayrıldı.

EBRAR VE VARGAS’TAN 31 SAYI
Filenin Sultanları, sabah 08.30’da Kanada’ya akrşı oynadığı mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. Sultanlar böyle çıktığı 7 maçta 5 galibiyet alırken ABD ve Polonya’ya kaybetti. Türkiye adına Melissa Vargas toplamda 17 sayı atarken Ebrar Karakurt 14 sayı ve kaptan Eda Erdem 11 sayı kaydetti.

HANDE BALADIN ÇAPRAZ OYNADI
Vargas ve Ebrar’ın kenara gelmesi sonrasında ikinci setin sonunda oyuna giren Hande Baladın pasör çaprazı olarak oynadı. 18-10’da öndeyken yapılan bu hamle sonrası Kanada bulduğu sayılarla farkı eritti. Setin sonunda toparlanan Sultanlar 25-22 ile skoru 2-0’a getirdi.

ZEHRA GÜNEŞ GERÇEĞİ
Maç öncesi açıklanan ilk 6’da bulunmayan Zehra Güneş’in mücadeleye ise kendi mevkisi olmayan libero formasıyla çıkması kafaları karıştırmıştı. Mücadelenin uluslararası spikerlerinden Clayton Lucas’ın aktardığına göre; Zehra Güneş’in sakatlığının bulunduğu ve bu sebeple libero forması giydiğini açıkladı. Zehra mücadelede forma giymedi.

SANTARELLI: BAZEN KÖTÜ HATALAR YAPIYORUZ
İkinci setin sonunda röportaj için gelen Daniele Santarelli, ‘Takımına mesajınız ne olacak?’ sorusuna şu cevabı verdi: ”Öncelikle ışıkları kapatmayacağız. Oyuncuların seviyesini anlamak açısında VNL önemli bir turnuva. 5-6 farklı takımla oynadım. Bazı şeyleri anlamaya çalışıyorum. Bazen kötü hatalar yapıyoruz. Onlar benim hatam. Bazen de iyi hava yakaladığımızda çok iyi oynuyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*