Fırtına ile dinginlik arasında bir okyanus yolculuğu

Melisa Vardal – Genç müzisyen Dilhan Şeşen sekiz şarkıdan oluşan “Kumdan İnşa Putlarla” adlı albümünü dinleyiciyle buluşturdu. Albümünde “Hergele”, “Onca Şeye Koş”, “Gök Mavi”, “Yüzlerden Bir Yüz”, “Ay Kuşlar”, “Kunduz Gibi”, “Kumdan İnşa Putlarla” ve “Aklımın En Ortasına Kurdun Bir Yuva” adlı şarkılar yer alan genç sanatçı kelimelerin büyüsünü kullanarak ‘bilmeceli’ satırlarını notalara döküyor.

2018 yılında “Acıtır Yara”yla profesyonel olarak başladığı bu yolculuğunu şimdi ilk albümüyle taçlandıran Şeşen albümünü şu temalarla anlatıyor; “İki kat arasında kalmış asansör, okyanus yolculuğu, metalik yakıcı bir soğukluk hissi, mor kadife bir doku, ‘Afrika’da bir siyah öldü ve bu aşktan oldu’, tekinsizlik, çiçek tomurcukları…”

Albümün ilk parçası “Hergele”, müzik dünyasının kalıplarını yıkarak 6.56 dakika boyunca başka bir evrenin semalarında gezdiriyor dinleyiciyi. Birçok duyguyu bir arada hissettiren “Hergele”, bu anlamda albümün de en dikkat çeken şarkısı. Bilinmez sulardan geçiyormuş gibi hissettiren albüm kapanışı ise dinginliğiyle ön plana çıkan “Aklımın En Ortasına Kurdun Bir Yuva”yla yapıyor. Şeşen’in vokaline gitar ve yaylılar eşlik ediyor. Ezgileri alternatif rock ile indie pop arasında salınan ve avangart elektronik öğelerle birleşen albüm Şeşen’in de deyimiyle yer yer dalgalı yer yer bir çarşaf durgunluğunda bir okyanusa benziyor. Albümün yarattığı tekinsizlik hissinin altını çizen genç müzisyen, her şarkıda farklı dünyalara açılan kapılar yaratmayı başarıyor ve bu farklıları bir çatı altında birleştiriyor. Albümün sırrını sorduğumuzda ise “Bilemiyorum ama tahmin edebiliyorum” diyor ve ekliyor “Albüm içerisindeki duygu farklılıkları yaşam içerisindeki ani, beklenmedik veya şanslıysak başka başka hâllere yumuşak geçişlerimizin yansıması gibi tınlamış olabilir. Melankoli ve tekinsizlik hissi albümün temel taşı, bir nevi baz’ı gibi. Orta ısıda sular içinde yüzerken alttan gelen soğuk sular kendini hep hissettiriyor. Bu da bir bütünlük hissi yaratmış olabilir. Aynı insanın dile dökme ihtiyacı duyduğu sözler ile haşır neşiriz, soruyu cevaplarken bir yandan da düşünüyorum ben de.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*