Galatasaray’dan bir transfer bombası daha! Zaha ve Icardi sonrası orta sahada da işlem tamam

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray son iki senede izlediği transfer politikasıyla Avrupa’da da yankı uyandırdı. Wilfried Zaha ile sözleşme imzalayan Mauro Icardi’yi de KAP’a bildiren sarı-kırmızılıların bir transferi daha bitirme aşamasına geldiği öne sürüldü.

Ada basınından Sky Sports, Galatasaray’ın dünyaca ünlü futbolcuyla anlaşma sağladığını yazdı. Sarı-kırmızılıların Mauro Icardi transferini KAP’a bildirmesinden hemen sonra yaşanan bu gelişme büyük heyecan yarattı. İşte transfer haberinin ayrıntıları…

ZAHA İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Fenerbahçe’nin uzun süre görüşmelerde bulunduğu Wilfried Zaha’yı renklerine bağladı. Sarı-kırmızılılar, Crystal Palace’tan ayrılan Fildişi Sahili uyruklu hücumcuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray’ın Wilfried Zaha’ya yıllık 4 milyon 350 bin euro garanti ücret ödeyeceği KAP’a bildirildi. Öte yandan başarılı futbolcuya 2 milyon 330 bin euro tutarında imza ücreti ödeneceği vurgulandı. Sarı-kırmızılılardan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Profesyonel futbolcu Dazet Wilfried Armel Zaha ile transferi konusunda 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya net 2.330.000 Euro tutarında imza ücreti ve her bir futbol sezonu için net 4.350.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir.”

ICARDI TRANSFERİ KAP’A BİLDİRİLDİ

Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Mauro Icardi’nin transferi konusunda Paris Saint Germain ile anlaşma sağlandı. Süper Lig devi, Arjantinli futbolcu ve ailesini de ikna etti.

Galatasaray’dan KAP’a yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero’nun transferi konusunda futbolcu ve kulübü SAS Paris Saint-Germain Football ile resmi görüşmelere başlanmıştır” denildi.

DİKKAT ÇEKEN DUYURULAR

Galatasaray’ın Wilfried Zaha ve Mauro Icardi transferlerindeki duyuru videoları dikkat çekti. Sarı-kırmızılılar, Wilfried Zaha transferini Sky Sports’un muhabirini kullanarak duyurmuştu. Mauro Icardi transferinin duyurulduğu videoda ise İtalyan gazeteci Fabrizio Romano yer aldı.

SKY SPORTS DUYURDU: FRED İKNA EDİLDİ

Mauro Icardi ve Wilfried Zaha transferlerini resmen açıklayan Galatasaray, orta saha kurgusuna da dikkat çeken bir takviye yapmak için geri sayıma geçti. Sky Sports’un haberine göre; Galatasaray, Manchester United’ın tecrübeli futbolcusu Fred’i transfer için ikna etti. Sarı-kırmızılıların Brezilyalı futbolcuyla kişisel şartlarda anlaşma sağladığı vurgulandı.

Galatasaray ile Manchester United arasındaki görüşmelerin sürdüğü aktarıldı. Premier Lig deviyle anlaşma sağlanmasının ardından 30 yaşındaki futbolcunun transferinin resmen açıklanmasının beklendiği kaydedildi.

Fred geride kalan sezonda Manchester United formasını 56 resmi maçta giydi. 30 yaşındaki orta saha bu müsabakalarda 6 gol sevinci yaşadı. Brezilyalı futbolcu takım arkadaşlarına da 6 asist yaptı. Manchester United’la sözleşmesi 30 Haziran 2024’te sona erecek Fred’in güncel piyasa değeri 20 milyon euro.

Internacional altyapısında futbola başlayan Fred, 2013-2014 sezonunda Shakhtar Donetsk’e 15 milyon euro karşılığında imza attı. Manchester United, Brezilyalı oyuncu için 2018-2019 sezonu başında 59 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Tecrübeli oyuncu, Brezilya Milli Takımı’nda 32 müsabakada forma şansı buldu.

Fred kariyerinde daha önce şu başarılara imza attı:

1 – İngiltere Lig Kupası
3 – Ukrayna Ligi
3 – Ukrayna Kupası
4 – Ukrayna Süper Kupası

ERDEN TİMUR MESAJ VERMİŞTİ

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Fred ile görüşmek için kısa süre önce Londra’ya gitmişti. Sponsorluk töreninde konuşan Erden Timur, “İngiltere’den kargo, yavaş yavaş gelebilir. Taraftar haber almak istiyor ama bu istek kulübe zarar veriyor. Bu döngü transferleri uzatıyor” açıklamasını yapmıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*