Gençlerbirliği, Arda Güler transferinden pay alacak mı? Fenerbahçe ile yapılan anlaşmayı açıkladı

Süper Lig devi Fenerbahçe’nin genç yeteneği Arda Güler’in yeni adresi La Liga oldu. Real Madrid, genç yıldızı çılgın bir bedelle kadrosuna dahil etti. Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği’nden transfer ettiği genç oyuncu için daha önce yapılan anlaşma merak konusu oldu.

Arda Güler’in Real Madrid’e transferinden Gençlerbirliği’nin pay alıp almayacağı tartışmaları sonrası resmi açıklama geldi. Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız konuya dair konuştu.

REKOR ÜCRETLE MADRİD’DE

Fenerbahçe, genç futbolcu Arda Güler’in 20 milyon euro karşılığında Real Madrid’e transfer olduğunu duyurdu. Sarı-lacivertlilerin, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Madrid’in ayrıca azami 10 milyon euro bonus ve sonra satıştan yüzde 20 pay vereceği ifade edildi.

Fenerbahçe’nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) genç futbolcu Arda Güler’in İspanyol ekibi Real Madrid’e transferiyle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Profesyonel Futbolcumuz Arda Güler’in İspanyol Kulübü Real Madrid’e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 20 milyon euro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri Real Madrid CF tarafından ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak Real Madrid tarafından, kulübümüze azami 10 milyon euro bonus bedeli ödenecektir. Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Real Madrid’in elde edeceği transfer bedelinin yüzde 20’si sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir.”

“2.5 MİLYON EURO ALDIK”

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız, Arda Güler transferinin ardından açıklamalarda bulundu. Ajansspor’a konuşan Emrah Yıldız, “Arda Güler’in bonservisindeki yüzde 20’lik pay için Fenerbahçe’yle 2 milyon 500 bin euroluk bir paket halinde anlaştık” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’den gelen bu parayla birlikte transfer yasağını açtıklarını dile getiren Emrah Yıldız, “Bu anlaşmanın neticesinde devre arasında transfer yasağını açtık ve ligde kaldık” dedi.

Başkent ekibinin altyapısında Arda Güler gibi yetenekli oyuncuların bulunduğunu belirten Emrah Yıldız, “Gençlerbirliği altyapısında Arda Güler gibi yetenekli oyuncularımız bulunmaktadır. Sezon içerisinde bu oyuncularımıza yurt içinden ve yurt dışından teklifler geldi, scout ekipleri izlemeye geldi. Ancak bu oyuncularımızın kariyer planlaması için şu anda satmayı düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

1.5 MİLYON EUROLUK KAYIP

Fenerbahçe’nin 20 milyon euro bedelle Real Madrid’e sattığı Arda Güler için Gençlerbirliği eğer bir anlaşma sağlamamış olsaydı kasasına 4 milyon euro girecekti. Başkent ekibi, Arda Güler’in Fenerbahçe’ye transferinden yüzde 20’lik hakkını 2 milyon 500 bin euro karşılığında sattı. Kırmızı-siyahlılar bu tablo sonrasında yaklaşık 1 milyon 500 bin euroluk bir gelirden oldu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*