Gram Altın 1000 TL’ye Koşuyor! İşte İslam Memiş’ten Kritik Tarih… Günler Kaldı

19 Mayıs 2022 Perşembe gününe yükselişe başlayan gram altın 931 TL’den süreç görmeye başladı. Altında yaşanan ani ataklar ise gram altının akıbetini merak ettirdi. Pekala gram altın düşecek mi? Çeyrek altın ne kadar oldu? İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bu soruların karşılığını verdi. Gram altında 1000 lira düzeyine dikkat çeken Memiş, tarihte verdi. İşte o açıklamalar.

GRAM ALTIN 1000 TL’YE KOŞUYOR

Amerika Merkez Bankası’nın (FED) şahin açıklamalarından sonra aldığı 50 baz faiz artırma kararından sonra piyasalar da hareketlenmeye başladı. Mayıs başından bu yana yükselişe geçen doları altın takip etti. Gram altın alanlar ise 931 düzeyine ulaşarak 19 Mayıs tarihine yükselişle başladı. Elinde altın olanlar satmak için uygun tarihi kollarken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş’te altın için kritik bir düzey verdi. İsabetli kestirimleri ile bilinen Memiş, Temmuz ayında gram altının 1000 lira üzerine çıkacağını belirterek şunları kaydetti:

”Gram altın fiyatında ekran ile özgür piyasa ortasından 20 TL fark var. Gram altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Temmuz’da 1.000 lira üzerini görecek. Benim öngörüm her geri çekilmeye bir alım fırsatı olarak pahalandırmak tarafında olacak.”

HAZİRAN AYINDA DOLARDA YENİ ATILIMLAR GELİYOR

Piyasalarda ons altının baskılandığına dikkat çeken Memiş, bu baskılanmanın Temmuz ayında kırılacağını her açıklamasında yineledi. Memiş, Doların baskı kabuğunu kırmasından sonra yükselişe geçmesiyle birlikte dövizle borçlananları uyardı. FED’in 26 Mayıs’ta alacağı faiz kararının piyasaları şekillendireceğin söyleyen Memiş, “Dolar/TL kurunda direnç düzeyi 15,80’di. Buranın kalıcı olduğunu görüyoruz. Bir sonraki düzey 16,40 bandıdır. Lakin bu düzeyin görülüp görülmeyeceği 26 Mayıs’ta gerçekleşecek Merkez Bankası faiz kararına bağlı olacak. TCMB bir müdahale yapabilir ya da gözlemleyebilir. Benim iddiam tekrar 16 üzerine çıması ve Haziran ayında yeni ataklarla kısa vadeli bir baskılanma bekliyorum. Dolar gram altın başta olmak üzere öteki yabancı para ünitelerini destekliyor.” sözlerini kullandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*