Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bahanesiyle fırsatçılık yapılmamasını istedi

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremle sarsıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bulunduğu depremin etkilediği 11 şehirden biri olan Şanlıurfa’dan, böylesine acıların yaşandığı bir ortamda kimsenin çıkarı konusunda bir hesap yapmamasını konusunu gündeme getirdi.

Afetzedeleri ziyaret

Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Adıyaman Altınşehir Konteyner Kenti’nde afetzedeleri ziyaret etti.

“23 gündür bölgede görev aldık”

Burada açıklamalarda bulunan Nebati, bakanlar olarak depremin ilk saatlerinden itibaren bölgeye intikal ettiklerini belirterek, çalışmaların başına geçerek 23 gündür bölgede görev aldıklarını söyledi. esi için birbirlerine destek verdiklerini ifade etti.

“İhtiyaçların giderilmesi için güçlü şekilde adım atıyoruz”

“1 yıl gibi kısa süre içinde konut ihtiyacı giderilmiş olacak”

Özellikle vatandaşların barınma ihtiyacına dönük yürütülen çalışmaların altını çizen Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

Konteyner kentler ve temeli atılmaya başlanacak konutlarla 1 yıl gibi kısa süre içinde konut ihtiyacı giderilmiş olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak gerek parasal gerekse de mali koşullarda hangi tedbirleri alacağımıza ilişkin ilk günden beri çalışmalar yapıyoruz. Elbette bütçenin üzerinde bir yük oluştu. Bu yükün karşılanması ve giderilmesi noktasında çalışmalarımızı yapıyoruz. Kaynaklarımızın deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde doğru şekilde kullanılması gerekiyor. Bu anlamda ilk andan itibaren vergisel düzenlemeler, ötelemeler, ertelemeler ve aflar yaptık. Kredi borcu olan vatandaşların kredileriyle ilgili sıkıntı yaşanmaması için adımlar attık ve bunları ilan ettik. DASK ile sigortacılık alanında adımlar attık. Bu adımları da her geçen gün sayısını artırarak ilerliyoruz.

“Her geçen gün atılan adımların semeresini görülecek”

Nebati, geride kalan vatandaşların millete ve hükümete emanet olduğunu belirterek, “Biz onların en iyi şekilde hayatlarını idame ettirecekleri noktada adım atmakta mükellefiz, bunları da atıyoruz. Her geçen gün atılan adımların semeresini görmeye başladık.” diye konuştu.

“Tüm üretici ve iş dünyasına açık şekilde çağrıda bulunuyorum; zaman, çok kazanma zamanı değil”

Nebati, bu zor günlerde hükümet temsilcileri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların sahada olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

Amaç bir can kurtarmaktı. Şimdi bundan sonrası buraların inşa edilmesi. Tüm inşa sürecinde tüm üretici ve iş dünyasına açık şekilde çağrıda bulunuyorum; zaman, çok kazanma zamanı değil zaman, bu zorlukların üstesinden gelecek, elimizi, bedenimizi, yüreğimizi taşına altına koyacağımız, bir ve beraber olacağımız zaman. Bu zaman dilimi içinde herkesten aynı şekilde davranmasını talep ediyoruz.

“Binaların yapılması ve vatandaşların evlerine kavuşmasında da rekor kıracak”

Hükümet olarak finansal anlamda her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Nebati, binaların yapılması ve vatandaşların evlerine kavuşmasında da rekor kıracaklarını söyledi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*