İş insanı Salih Tatlıcı’nın 3 milyar dolarlık miras davasında yeni gelişme

İstanbul’da 1960’lı yıllarda açtığı tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atılan ve Türkiye’nin sayılı zenginleri listesine adını yazdıran Salih Tatlıcı 2009 yılında hayatını kaybetti. Tatlıcı hayatını kaybedince ardından bıraktığı yaklaşık 3 milyar dolarlık mirasın çoğunu ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı’ya bırakınca aile üyeleri mahkemelik oldu. Tatlıcı’nın ilk eşinden olan çocukları Ahmet, Mehmet ve Ali Tatlıcı İstanbul 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açarak miras kalan malların iadesini talep ettiler. Dava sürecinde mahkeme bilirkişi atayarak miras kalan gayrimenkullerin tespitinin yapılmasını istedi.

BİLİRKİŞİYE DAVA

Mahkemeye ulaşan bilirkişi sonrası Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı savcılığa başvurarak bilirkişi Mehmet Taş hakkında suç duyurusunda bulundu. Anne ve oğlu bilirkişi Mehmet Taş’ın diğer mirasçılar lehine yanlı rapor düzenlediğini iddia etti. Yapılan soruşturma sonrasında Mehmet Taş hakkında gerçeğe aykırı rapor düzenlediğini iddiasıyla, “görevi kötüye kullanma” ve “gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma” suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

BİLİRKİŞİYİ ETKİLEDİĞİ GEREKÇESİYLE DAVA

Bilirkişi Mehmet Taş hakkında dava açılmasının ardından Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı bu kez bilirkişiyi etkilediği iddiasıyla bu kez Salih Tatlıcı’nın ilk eşinden olan Mehmet Tatlıcı hakkında şikayetçi oldu. Şikayet sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma önceki günlerde tamamlandı. Mehmet Tatlıcı hakkında, “yargı görevini yapan bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede hazırlanan bilirkişi raporunun davalılar olan müştekiler aleyhine sonuçlar doğurur nitelikte olduğu ifade edildi.

TELEFON KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Bilirkişi Mehmet Taş’ın HTS kayıtlarının da incelendiği belirtilen iddianamede raporun mahkeme teslim tarihinde ve öncesince Mehmet Tatlıcı’ya ait şirket üzerine kayıtlı hat ile 6 kez görüşme gerçekleştirdiği anlatıldı. Ayrıca Mehmet Taş tarafından hazırlanıp miras davasında mahkemeye verilen bilirkişi raporunda fahiş değer farklılıklarıyla şüpheli Mehmet lehine müştekiler aleyhine durum ortaya çıkarıldığı belirtildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*