İstanbul, Kars ve Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

Hazreti Ali Camisi’nden başlayan yürüyüşte ellerinde Türk bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali’nin posterlerini taşıyan katılımcılar, Faikbey Caddesi’nden Kars Şehitliği’ne kadar ağıtlar eşliğinde yürüyüp, sinelerine vurdu. Katılımcılar kendilerine zincirle de vurdu.

Şehitlikte sona eren yürüyüşün ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Anma töreni Asri Mezarlığı’nın önündeki Aşura Meydanı’nda devam etti. Okunan mersiyeler eşliğinde sinesini dövenler, Hazreti Hüseyin için ağıtlar yaktı.

1/22

2/22

3/22

4/22

5/22

6/22

7/22

8/22

9/22

10/22

11/22

12/22

13/22

14/22

15/22

16/22

17/22

18/22

19/22

20/22

21/22

22/22

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı anma etkinliklerinin son bölümünde ise törene katılan binlerce kişi, Yeni Mahalle Mezarlığındaki yakınlarını da ziyaret ederek dua etti. (Volkan KARABAĞ/KARS, DHA)

IĞDIR’DA DA ANMA TÖRENI YAPILDI

Iğdır’da da düzenlenen programa yüzlerce kişi katıldı. Siyah kıyafetler giyinen gençlerin oluşturduğu ‘Deste’ adı verilen gruplar, sabah saatlerinde camilerde toplandı. Gruplar daha sonra aşure merasimin yapıldığı Zübeyde Hanım Meydanı’na yürüdü.

Kerbela şehitleri için dua edilen törende Kuran-ı Kerim ve mersiyeler okundu. Katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı program, Hazreti Hüseyin ve 72 yakınının Kerbela’da şehit edilmesini anlatan tiyatro gösterisi ile sona erdi. Iğdır’daki törende bu yıl ayrıca 400 kişi Kızılay tarafından kurulan çadırda kan bağışında bulundu. (Volkan KARABAĞ/KARS, DHA)

BİR ANMA TÖRENİ DE ESENYURT’TA

İmam Ali Vakfı ve Esenyurt Sefinet-ün Necat Gençliği tarafından Esenyurt Belediye Meydanı’nda düzenlenen programda ilahiler okundu.

Programda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Eğer birlik beraberlik içinde bu dünyada yaşamak istiyorsak, adalete inanıyorsak, birbirimize değer veriyorsak, birbirimizin de düşüncelerine, değerlerine önem veriyorsak bugünü unutmamalıyız, unutturmamalıyız” dedi.

Programa Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İHA)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*