İşte İsmail Kartal ve Mesut Özil’in soyunma odasındaki olay diyaloğu!

Süper Lig’de geçen sezonun 30. haftasında Fenerbahçe 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Konyaspor’u 2-1 mağlup etmişti. 20 Mart’ta oynanan karşılaşmanın ardından galibiyetten çok en çok konuşulan konu Mesut Özil ve Ozan Tufan’ın yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılmasıydı.

İKİ OYUNCUYA DA AF ÇIKMADI

İki oyuncuya af çıkmazken, Ozan Tufan, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’ye transfer oldu. Yeni teknik direktör Jorge Jesus’un Mesut Özil için olumsuz görüş bildirmesinin ardından Fenerbahçe ile yıldız oyuncu arasında ipler koptu. Ünlü yıldızın Medipol Başakşehir’le görüşmelere başladığı ileri sürüldü. 

‘MESUT HALEN F.BAHÇE’NİN FUTBOLCUSU’

Mesut Özil’in menajeri Erkut Söğüt ise dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yeni bir sürece girdik. Fenerbahçe ile görüşmeler devam etmektedir. Şu an Mesut halen daha Fenerbahçe’nin futbolcusu. Hiçbir şekilde bir şey feshedilmiş değildir. Belirli bir aşamaya geldiği zaman Fenerbahçe Futbol Kulübü açıklamayı yapacaktır. Bu bizim haddimize değil. Mesut Özil Fenerbahçe’nin resmi futbolcusu bugün. Gerektiği zaman, geldiği zaman Fenerbahçe’nin resmi sitelerinden gereken açıklamaları yönetimden alacağız. Bizim tarafımızdan açıklanacak bir şey değil” dedi.

‘MUTSUZ ÖYKÜ: MESUT VE OZAN’

Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe, ‘Mutsuz öykü: Mesut ve Ozan’ başlıklı yazısında soyunma odasında yaşanan ve iki oyuncunun kadro dışı kalmasıyla sonuçlanan olay diyaloğu aktardı. İşte o yazı:       

“Fenerbahçe’nin hatıra defterinden bir maçın kısa öyküsü…

20 Mart 2022… Saraçoğlu Ülker Stadı’ndaki maçın ilk yarısı oldukça keyifsiz… Konyaspor 35. dakikada Bytytqi ile 1-0 öne geçiyor. Fenerbahçe ilk yarıyı geride kapatıyor. Tribünlerde hoşnutsuzlukla başlayan mırıltılar sonrasında protest homurdanmaya dönüşüyor.

Teknik Direktör İsmail Kartal, soyunma odasında taktik değişiklikleri anlatırken Mesut Özil’e de “Çıkıyorsun… Pelkas, sen de oyuna giriyorsun” diyor.

‘SEN KİMSİN Kİ BENİ OYUNDAN ALACAKSIN!’

Sessizlik… Sonra Mesut Özil’in öfkeyle dillendirdiği sözler:
“- Sen kimsin ki beni oyundan alacaksın!”
Ortalık karışıyor sesler yükseliyor. Soyunma odasında iki tecrübesiz yönetici var. Onlar şaşkınlıktan kendilerini alamıyor olaya seyirci kalıyorlar. Ozan Tufan da Mesut’u destekliyor.

‘BURAYA BAK, KİMSE BU ARMADAN DAHA BÜYÜK DEĞİL!’

Oyuncuların sakinleştirme çabaları bir yere kadar etkili oluyor ama İsmail Kartal’ın öfkesi, şu sözlerle patlamaya dönüşüyor:
“- Buraya bak, kimse bu armadan daha büyük değil!”
Hoca işaret parmağıyla göğsündeki Fenerbahçe armasını gösteriyor.
Mesut Özil’le Ozan Tufan o günden itibaren kadro dışı. Devre arasındaki tartışmadan sonra Fenerbahçe’nin son oyuncu değişikliğinde çıkan Serdar Dursun… Oyuna giren giren Ozan Tufan.. Kazanan Fenerbahçe. Goller Kim Min Jae ile Pelkas’tan…
Galibiyet ve takımın giderek yükselen performansı olayı unutturamıyor gölgeleyemiyor. Sonrası sezona damga vuran kararlara dönüşüyor. Yönetimin aldığı kadro dışı kararında gevşeme yok, geri dönüş yok!

‘F.BAHÇE’DEN AYRILMAK ZORUNDA KALDILAR’ 

Pazar günü Ozan Tufan, Pazartesi Mesut Özil Fenerbahçe’den ayrılmak zorunda kalıyorlar. Başkan Ali Koç’un asla hoşgörü göstermediği iki olay daha… Emre Belözoğlu’ndan Volkan Demirel’e uzanan “dışlama” kararlarının son örneği Mesut ve Ozan.
Mesut Özil, 2014’de Dünya Kupası kazanan Almanya’nın “evrensel” yıldızıydı. Sonrasında Real Madrid ve Arsenal süreçleri durağan haftalarla ve inişlerle geçti. Futbol sahasından çıkıp oyuncu kimliğini popüler yıldız statüsüne çevirerek ticari alanda büyüyen bir marka oldu Mesut. Fenerbahçe’ye transferinde bu durumu kimse göremedi. Arsenal’den Fenerbahçe’ye gelişi parlak bir imza töreniyle kutsandı. Sonrasında yaşanan sadece hayal kırıklıklarıydı.
Ozan Tufan da ne yapsa ne etse yaranamadı Fenerahçe’ye… Onun Mesut’un ve mesela Mehmet Topal’ın kulüpten ayrılışları, acımasız koparılıp dışlanmışlıklarla gerçekleşti.

Ozan Tufan 27 yaşında yeni bir “yılkı” sürecine giriyor. Yaylada kendi haline bırakılan atlar gibi. Ama biliyoruz, onların çoğu hastalıklarını yenerek, doğadaki rolleriyle bütünleşerek sapasağlam tutunurlar hayata… Yelelerini savurarak kararlı düzgün koşularla devam ederler.. Ozan da Hull City’de öyle olacak. İnanıyorum.
Mesut’a dönersek.. Bence futbolumuzun en başarılı “tedavi alanında”, Başakşehir’de yeni bir başarı hikayesi yazabilir. Emre Belözoğlu, onun güvenilir yol arkadaşı olacaktır.
Bekleyelim… Belki mutlu öyküler de çıkar buradan.”

MESUT ÖZİL’İN İNANILMAZ KARİYERİ 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*