İzmir merkezli 3 ilde, şantajla haksız kazanç sağlayan örgüte operasyon: 30 gözaltı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Urla, Karaburun, Güzelbahçe, Narlıdere gibi ilçelerde faaliyet gösteren iş insanlarına ‘şantaj’ ve ‘silahlı tehdit’ ile haksız kazanç sağlayan ve çok sayıda nitelikli yağma suçunu işlediği belirlenen organize suç örgütünü deşifre etti.

Polis, elebaşılığını S.T.’nin yaptığı belirlenen örgüte yönelik dün sabah saatlerinde İzmir merkezli Aydın ve Adana illerinde operasyon düzenledi. Özel harekat ve deniz polislerinin katılımı ile düzenlenen ‘Alabora’ adı verilen operasyona polis helikopteri de destek verdi.

Toplamda 350 personelle 30 ev, 3 iş yeri ve 4 araca yapılan baskınlarda suç örgütü elebaşı S.T.’nin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. 5 şüphelinin ise arandığı bildirildi.

Ekipler, şüphelilere ait iş yeri, ev ve araçlarda yapılan aramalarda 26 tabanca, 1 suikast silahı, 7 pompalı tüfek, çok sayıda tabanca mermisi ve tüfek kartuşu, 28 uyuşturucu hap ve 340 gram metamfetamin ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Öte yandan soruşturmanın derinleştirileceği ve gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*