Jesus’un transfer gözdesi! Stoper operasyonu

Giresunspor mağlubiyetine rağmen Dünya Kupası arasında en yakın rakibi Galatasaray’ın 2 puan önünde giren Fenerbahçe, transfer çalışmalarına hız verdi. Yabancı kontenjanını azaltmak isteyen sarı-lacivertli takımda teknik direktör Jorge Jesus yıldız ismin transferini talep etti.

GRUP LİDERİ OLARAK SON 16’YA KALDI
UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda Rennes, AEK Larnaca ve Dinamo Kiev ile aynı grupta yer alan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ile grubunu zirvede tamamladı. Grup aşamasında bileği bükülmeyen sarı-lacivertli ekip, 14 puan toplayıp ülke puanına da önemli katkılarda bulundu. Fenerbahçe bu süreçte 13 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü.

29 PUANLA SÜPER LİG’İN ZİRVESİNDE
Spor Süper Lig’de müthiş bir performans gösteren ve şu anda lider olan Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde oynadığı 13 maçta 9 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi alarak 29 puan topladı.

JESUS GAZETECİLERLE ŞAKALAŞTI
Fenerbahçe, Dünya Kupası arasında hazırlıklarına yaptığı antrenman başladı. Teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirilen idmanın ilk bölümü basın mensuplarına açık yapıldı. Isınma hareketleri ile başlayan idman pas ve istasyon çalışmaları ile sürdü. Sarı-lacivertliler idmanın basına kapalı bölümünde taktik çalışmalar gerçekleştirdi.

Fenerbahçe’de Attila Szalai ve Altay Bayındır’a milli takımlarda görev almaları sebebiyle teknik heyet tarafından 2 gün izin verildi. Tedavisi devam eden Luan Peres takımdan ayrı düz koşu yaparken İrfan Can Eğribayat salonda çalıştı. Valencia ve Batshuayi de Dünya Kupası’nda yer aldıkları için idmanda yer almadı.

Fenerbahçe’de teknik heyet ve futbolcular antrenman öncesi “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” yazılı pankartla poz verdi.

Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, idman öncesinde havanın soğuk olması sebebiyle basın mensuplarıyla şakalaştı.

YABANCI KONTENJANI AZALTILACAK
Tüm kulvarlarda yoluna devam eden Fenerbahçe , ara transferde kadrosunu güçlendirmeyi planlıyor. Sarı-Lacivertliler, yabancı kontenjanının dolu olması nedeniyle yerli isimlere yönelmiş olsa da kontenjanda yaratılabilecek boşluk ihtimaline göre de çalışmalar sürüyor. Zajc’ın satılma olasılığını değerlendiren Fenerbahçe, yerlilerin yanı sıra yabancı stoper adaylarını da belirlemeye çalışıyor.

ROSHA GÜNDEMDE
Teknik direktör Jorge Jesus’un talebi doğrultusunda CSKA Moskova forması giyen stoper Willyan Rocha’yı gündemine aldı. Rocha için henüz somut bir adım atılmadı fakat oyuncunun durumunu da yakından takip ediyor.

CSKA’YA TRANSFER OLDU
Willyan Rocha, sezon başında 2 milyon Euro karşılığında Portimonense’den CSKA Moskova’ya transfer olmuştu. Yabancı transferinde kontenjana takılan sarı-lacivertliler, ocak ayında yaşanacak gelişmelere göre Rocha için girişimde bulunabilir.

Futbola Flamengo altyapısında başlayan Brezilyalı stoper, Desportiva-ES, Gremio B, Cova Piedade ve Portimonense formalarını giydikten sonra sezon başında CSKA Moskova’ya transfer oldu.

Bu sezon Rus ekibiyle 16 maça çıkan Rocha, 2 gol kaydetti. 27 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri ise 3 milyon Euro.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*