Jude Bellingham Avrupa devine imza atıyor! İşte sözleşme detayları

Bundesliga ekibi Borussia Dortmund’a 2020 yılında 25 milyon euro ile Birmingham’dan gelen 19 yaşındaki genç yıldız, Alman kulübüyle başarılı bir sezon geçiren genç oyuncunun hangi takımda forma giyeceği merak konusu oldu.

Kulübüyle sözleşmesi 2025 yılında bitecek olan oyuncunun yaz transfer döneminde başka bir kulübe transfer olması bekleniyor. Orta saha oyuncusu için İspanyol basını Marca oyuncunun gelecek sezon nerede giyeceğini duyurdu. Bu sezon oynadığı 40 maçta 11 gol ve 7 asit yapan İngiliz oyuncu için PSG, Real Madrid, Manchester City ve Manchester United’ın kendisini transfer etmek istediği biliniyor.

LIVERPOOL İDDİALARI YALANLANDI
Orta saha oyuncusu transfer etmek isteyen kulüpler arasında gösterilen Liverpool’da teknik direktör Jurgen Kloop konu ile ilgili açıklık getirerek oyuncuyu transfer edemeyeceklerini belirtmişti. Alman teknik adam, “Neden bu konu hakkında konuşmamız gerekiyor? JudeBellingham hakkında konuşmuyorum. Sahip olamayacağımız şeyler hakkında neden konuştuğumuzu anlamıyorum. Biz çocuk değiliz, yazın 100 milyon euro bedelle 6 oyuncu alamyız. Beş yaşında bir çocuk Noel için Ferrai istediğini söylese, bunun iyi bir fikir olduğunu söylemesiniz; çok pahalı olduğunu ve onu kullanamayacağını söylersiniz. Elimizdekilerle çalışmak zorundayız. Bazen ihtiyacınız olanı elde etmek için her şeyinizi verirsiniz ama bazen de bu mümkün olmaz.” ifadelerini kullanarak transfer yarışında olmadıklarını belirtmişti.

REAL MADRID’LE 2029 YILINA KADAR SÖZLEŞME
Marca’nın haberine göre; İngilizler çok daha fazla para yatırdı ancak şu anda Madrid, futbolcunun Santiago Bernabeu’da oynamaya karar verdiğini bilmenin verdiği gönül rahatlığıyla transferi bitirdi. İspanyol kulüp, bir yıl önce başladı ve şu anda da sözleşmenin son aşamalarının yapıldığını ve oyuncu ile 2029 yılına kadar sözleşme imzalayacağını söyledi.

TAM 140 MİLYON EURO
Borussia Dortmund’un oyuncusu için Real Madrid’den 140 milyon euro istediği ancak Madrid yönetiminin 100 ila 120 milyon euro arasında transferi bitirmek istediği söylendi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*